NOĆ PRE VENČANJA PROVELI SU U SUZAMA: 40 godina kasnije otkriveni su detalji sa svadbe Dajane i princa Čarlsa

Pre 40 godina, na današnji dan venčali su se princ Čarls i princeza Dajana. Međutim, sada je otkriveno da su noć pred venčanje proveli u suzama, ona od uzbuđenja, a on...

Profimedia 

U katedrali svetog Pavla u Londonu, na današnji dan pre 40 godina, venčali su se ledi Dajana i princ Čarls, a to venčanje bilo je jedno od najspektakularnijih svih vremena. 

Pratilo ga je više od 700 miliona ljudi širom sveta, a i Dajana i Čarls delovali su presrećno. Baš kao u bajci.

Međutim, istina je da je njihov brak bio sve samo ne bajkovit.

Njihova ljubav bila je idealna samo na početku. Kasnije se ispostavilo da su sve vreme varali jedno drugo, a čak i u javnosti su jedva komunicirali, delujući nesrećno jedno pored drugog.

carls i dajana nisu imali srecan brak
BRYN COLTON / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Brak su im obeležili skandali koji su se ređali jedan za drugim i sve tako do 1996. godine kada su konačno stavili tačku na odnos.

Međutim, sada je otkriveno da su zapravo noć pred venčanje oboje proveli u suzama, doduše, ona od uzbuđenja misleći da je to početak njenog savršenog života, a on - jer je voleo drugu.

Naime, njihov brak je od samog početka bio osuđen na propast jer je Čarls bio duboko zaljubljen u Kamilu Šand, koju je i zvao noć pre ceremonije, što nije ništa čudno s obzirom da, iako su dosta razgovarali telefonom, Čarls i Dajana zapravo se nisu viđali: sreli su se tek 12 puta pre nego što je princ zaprosio mladu lepoticu. Prema pisanju određenih medija, Čarls je veče pre venčanja bio neutešan, te je cele noći plakao jer se ženi Dajanom, a ne Kamilom.

carls je voleo kamilu i pre braka sa dajanom
Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Novopečeni mladenci su prvu bračnu noć proveli u dvorcu pokojnog lorda Mauntbatena nakon čega su krstarili Mediteranom kraljevskim brodom Britania.

Nakon udaje, Dajana je dobila titulu princeze od Velsa, vojvotkinje od Kornvola, vojvotkinje od Rotseja, grofice od Čestera i baronese od Renfrua, i rodila je dva sina, prinčeve Vilijama i Čarlsa.

Kao princeza od Velsa, Dajana je preuzela kraljevske dužnosti u ime kraljice i predstavljala kraljicu u inostranstvu. Stekla je ogromne simpatije svojim dobrotvornim radom i podršci Međunarodnoj kampanji zabrani mina. Održavala je vezu sa desetinama dobrotvornih organizacija uključujući londonsku bolnicu Velika Ormondova ulica za decu, kojom je predsedavala od 1989. godine. Ostaće upamćena i po tome što je na televiziji dodirnula čoveka obolelog od HIV-a, rušeći tako predrasude da se taj virus može preneti dodirom.

Uprkos popularnosti i tituli "omiljene princeze" Dajana je godinama bila jako nesrećna.

Tokom braka borila se sa bulimijom, depresijom, a čak je u par navrata pokušala sebi da oduzme život.

Čarlsova afera ju je izjedala, ali i sama je bila sklona prevarama.

U intervjuu koji je dala svom profesoru Piteru Setelenu 1992–1993. otkrivene su mnoge tajne pokojne princeze. Tada je priznala da je zaljubljena u jednog člana osoblja, kraljevskog policajca, Barija Manakija. Ne samo što je dobio otkaz kada je skandal otkriven, već je i nastradao u saobraćajnoj nesreći 1987. godine. Dajana je bila ubeđena da je njen ljubavnik likvidiran.

ledi dajana nekad
parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia 

Takođe je u intervjuu rekla da je bila kod kraljice 1986. da joj traži pomoć nakon što je saznala da je Čarls nastavio da se viđa sa Kamilom. Kraljica joj je odgovorila: "Ne znam šta bi trebalo da uradite. Čarls je očajan". Pre susreta sa kraljicom presekla je sebi vene, a u trudnoći sa Vilijamom bacila se niz stepenice Bakingemske palate.

ledi dajana prerezala je sebi vene pre sastanka sa kraljicom
parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia 

Čarls i Lejdi Di su se konačno razveli u novembru 1996. godine. A Dajana je poginula u saobraćanoj nesreći godinu dana posle, i dalje pod nerazjašnjenim okolnostima.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši