Princeza Dajana i dalje važi za modni uzor damama širom sveta. Neka od njenih izdanja ušla su u istoriju, kao na primer "osvetnička" haljina, koju je ponela 1994. godine, nakon javnog priznanja njenog supruga da joj je bio neveran u braku.

Tokom svoje karijere na dvoru, princeza je ponosno šetala odevne komade najpoznatijih modnih brendova, međutim, jedan se trudila da zaobilazi zbog neprijatnih uspomena, a kao što vidite iz naslova, reč je o modnoj kući Chanel, piše City magazine.

Ova dama godinama je nosila odeću spomenutog brenda sa neprevaziđenom gracioznošću, ali sve se promenilo 1996. godine, kada se razvela od oca svoje dece. Princ Čarls stavio je tačku na zajednicu dugu 15 godina, u kojoj je bilo puno trzavica. Upravo je ljubavni trougao bio kriv za to što princeza više nije mogla da vidi, a još manje ponese kombinaciju prepoznatljivog logoa. Dizajner Džejson Bransdon jednom prilikom je otkrio istinu o ovom zaokretu u princezinom stavu prema Chanel-u.

Dva meseca nakon pomenutog nemilog događaja, ona je putovala u Australiju, a ovaj kreator išao je sa njom kao stilista. Kada je jednog dana tragala za najboljim parom obuće uz Versace haljinu, u igri se našao i jedan sa potpisom Chanel. Odmah ga je odložila po strani, uz komentar da ima isprepletena dva slova C.

Bransdon je bio začuđen, te ju je pitao šta je sporno u vezi sa tim detaljem. Princeza je odgovorila da ona tu vidi inicijale imena Kamile i Čarlsa.

Iz ovog razloga, ona je nadalje odbijala da nosi Chanel obuću i torbe, poput čuvenog crnog proštepanog modela. Tome je doprineo sam princ Čarls, koji je za medeni mesec odabrao dugmad za manžetne upravo modne kuće Chanel. On u tome nije video ništa loše, ali njegovoj nekadašnjoj supruzi kasnije nije bilo svejedno.

Ipak, princeza Dajana ostala je verna modnoj kući Dior, a imala je i razlog više. Naime, Bernar Arno ispred konglomerata u čijem vlasništvu se nalazio i ovaj brend, poklonio je ovoj dami redizajnirano izdanje čuvene chouchou tašne, tokom izložbe posvećene Polu Sezanu, održane u Parizu. Reč je o crnom kožnom modelu, koji se nosi u ruci, ima duple drške i rad inspirisan stolicama koje su korišćene za prvu reviju ove modne kuće 1947. godine.

Pored toga, krase ga inicijali Kristijana Diora. Princezi Dajani ovaj poklon se veoma dopao i uskoro ga je ponovila, a nakon svega godinu dana, torbica je ponela prikladan naziv – Lady Dior. Naravno, bilo je onih koji su smatrali da je naklonost stekla zahvaljujući asocijaciji na imena Dajana i Čarls, međutim, par je u vreme ovih dešavanja već bio rastavljen.

Kada je reč o modnoj kući Chanel, princeza iz naroda, kako su je od milošte zvali, ipak je odlučila da probere ono što joj je iz njihove ponude odgovaralo, a to su pre svega kostimi. Za dva zvanična pojavljivanja ponela je akvamarin, odnosno neboplavi sako i suknju.

Osobama koje zapažaju detalje nije promaklo to da i na odevnim komadima postoji diskretno utisnut logo ovog brenda, ali je ona vremenom prebolela sve loše uspomene i prevazišla asocijacije koje je imala na ovaj brend.

Inače princeza Dajana imala je specifičan stil koji i danas mnogi slede. Kršila je kraljevska pravila, a u nastavku pogledajte koje njene kombinacije su privukle pažnju javnosti: