Koliko god princeza Dajana bila lepa, drugačija, i možda jedna od najomiljenijih ličnosti svih vremena, nažalost, srce njenog nekadašnjeg supruga, princa Čarlsa grejala je ljubav prema drugoj ženi.

Reč je o Kamili Parker koja tokom godina nije imala najbolju reputaciju, pa čak je i nazivana rasturačicom braka. Međutim, danas je vojvotkinja od Kornvola i konačno je prihvaćena u kraljevskoj porodici.

Od početka njihove veze prošlo je mnogo vremena, a kraljevski biograf i Čarlsov poznanik Hauard Hodžson objasnio je u svojoj knjizi da i dan-danas Čarlsa muči činjenica da mu je jedan telefonski poziv naneo sramotu za sva vremena.

princ carls imao je intiman razgovor sa kamilom parker
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Radi se o pozivu koji je imao sa Kamilom, dok je još bio u braku s Dajanom. Nakon što je objavljen transkript intimnog poziva između njega i njegove tadašnje ljubavnice, ostao je duboko postiđen, a izgleda da i dan-danas to nije zaboravio.

Podsetimo, Čarls nije želeo da se pojavi na otkrivanju statue princeze Dajane u Kensington palati prošle nedelje. Veruje se da je princ od Velsa boravio u Škotskoj čak i tokom Harijeve posete Velikoj Britaniji što je uništilo šanse da se otuđena porodica ponovo okupi.

Međutim, neki veruju i da je Čarls izbegao dešavanje jer nije želeo da podseti javnost na njegovu burnu vezu sa pokojnom princezom. Svojevremeno jedan od od najupečatljivijih ekskluziva koja je punila novinske stupce tokom ljubavnog brodoloma nazvana je "Kamilagejt" a sve zbog poziva snimljenog 1989. godine.

princ carls i kamila parker imali su intiman razgovor koji je procurio u javnost
Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Spomenuti transkript koji prenosimo u nastavku objavljen je u januaru 1993. godine, mesec dana nakon što su se naslednik trona i Dajana razveli. Transkript je razotkrio intimnu vezu između Kamile i Čarlsa kada je ona rekla: "Ne mogu da započnem nedelju bez tebe", na šta je princ odgovorio: "Jedva čekam da napunim tvoj rezervoar".

Oboje su se našalili kako očajnički žele da budu zajedno sve vreme. Završili su telefonski poziv potvrdivši kako se vole, a Čarls je čak rekao Kamili: "Vaše veliko dostignuće je što me volite", na šta je odgovorila: "Trpela bih sve zbog tebe. To je ljubav. To je snaga ljubavi".

Hauard Hodžson objasnio je u svojoj biografiji da Čarlsa i dalje muči što je taj razgovor procurio u javnost. "Zna da će se ljudi kojima nije simpatičan ili čak i monarhija sećati toga u momentu njegovog krunisanja, i u svim drugim značajnim trenucima u njegovom životu. I dalje mu je duboko neprijatno zbog sramote koju je naneo svojoj majci, i duboko mu je žao zbog boli koju su naneli i njegovoj i Kamilinoj deci", objasnio je biograf.

zbog svega sto se desavalo sa kamilom parker cela situacija nazvana je kamilagejt
Shutterstock 

Dajana i Čarls razveli su se 1996. godine, a smatra se da su ostali u prijateljskom odnosu, posebno u poslednjoj godini života princeze od Velsa. Za to vreme princ je održavao vezu sa Kamilom i postepeno je integrisao u svoj javni život.

Venčali su se 2005. godine, a ona je trenutno poznata kao vojvotkinja od Kornvala, uzevši suprugovu sekundarnu titulu iz poštovanja prema Dajani.