Ledi Dajana bila je i ostala jedna od najomiljenijih princeza svih vremena. Iako su brojni škakljivi detalji njenog braka sa Čarlsom ugledali svetlost dana odavno, te je više nego jasno da joj princ nije bio veran, on danas uživa u skladnom braku sa Kamilom Parker.

Međutim, Čarls je svojevremeno bio pravi skandal-majstor, baš kao što je danas njegov sin Hari, a njegov ljubavni život često je bio tema tabloida.

Zapravo, jedna zanimljivost u vezi emotivnog života prestolonaslednika godinama je ostala dobro sakrivena - Čarls je pre nego što je počeo da se udvara Dajani Spenser jednoj ženi već bio ponudio brak i bio je odbijen!

Reč je o devet godina mlađoj Amandi Knečbul, koja je čak bila i njegova dalja rođaka, a monarhija ju je smatrala savršenom kandidatkinjom za brak. No, Amanda nije bila zainteresovana za ovaj brak.

Ova priča o ljubavnom krahu princa Čarlsa objavljena je u dokumentarnom filmu "The Royal House of Windsor" na Kanalu 4. U dokumentarcu se navodi i da je na ovoj vezi insistirao i Amandin deda Lord Mauntbaten, inače Čarlsov praujak.

"Mauntbaten je godinama tajno radio na tome da Amandu postavi za buduću kraljicu", objasnio je narator dokumentarca.

Sin kraljice Elizabete II zaprosio je svoju daleku rođaku 1977. godine tokom prazničnog putovanja na Karibe... No, iako je delovalo da je njihovo zajedništvo suđeno, ona je rekla "ne". Naime, upućeni izvori tvrde da Amanda i Čarls jesu bili veoma bliski, ali je njihov odnos bio nalik na onom brata i sestre.

Nedugo nakon što je prinčev pokušaj da uplovi u bračne vode propao, počeo je da se udvara lepoj Lejdi Dajani Spenser koju je na kraju i oženio 1981. godine.

Amanda se pak 1987. udala za novelistu Čarlsa Vinsenta Elingvorta, sa kojim je dobila troje dece. Izgleda da su obe strane ipak na kraju našle svoju sreću.