Tokom prethodnih godina isplivale su u javnost brojne tajne i peripetije kraljevske porodice.

Iako se mislilo da se do sada sve saznalo, gotovo svakodnevno bi se javljali raznorazni stručnjaci sa svojim teorijama i "proverenim" tvrdnjama, kao i različite priče "izvora" bliskih porodici.

Poslednja u nizu tiče se princa Vilijama, koji je navodno trebalo da se zove potpuno drugačije, a plan je osujetila niko drugi do pokojna princeza Dajana.

Naime, kao što je poznato, brak Čarlsa i Dajane nije bio na stabilnim nogama, ponajviše jer je svih godina bio zaljubljen u sadašnju suprugu Kamilu Parker.

princ carls i kamila parker
Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Dajana ih je nekoliko puta čula tokom razgovora preko telefona, a navodno se žalila i samoj kraljici na ponašanje njenog sina. Međutim, kada je Dajana bila trudna sa Vilijamom, Čarls je po svaku cenu želeo da sina nazove Artur.

Jedan od autora kraljevske biografije Robert Lejsi, izjavio je za magazin People da je Dajana želela manje robusno ime za svog sina. Međutim, jedan od glavnih razloga navodno je bio i taj što je Čarls jednom prilikom izjavio Kamili da bi voleo da mu rodi decu, kao i da bi sina nazvao Artur. To je navodno Dajana čula, te ni pod tačku razno nije dolazilo u obzir da se to ime iskoristi za njihovog prvenca.

ledi dajana sa sinovima
UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia 

"Insistirala je svim silama da bude Vilijam, iako mu nikad nije otkrila da zna za njegov razgovor sa Kamilom", dodao je Robert. Vilijamovo srednje ime je Filip po sada pokojnom princu Filipu i Luis po Lordu Luisu Mauntbatenu.

Šta je od svega ovoga zaista istina nikad nećemo saznati, ali kada pogledamo Vilijamove fotografije, ne možemo a da ne konstatujemo da bi mu i ime Artur savršeno pristajalo.