Možda je prošlo 24 godine od njene smrti, ali činjenica je da Britanci ni dan-danas nisu zaboravili Ledi Dajanu koju su zvali i jedinom pravom predstavnicom kraljevske porodice.

Danas se čini da se i Megan i Kejt utrkuju koja će biti njena dostojna naslednica, a prinčevi Vilijam i Hari neretko govore o tome koliko je bila voljena i kao majka i kao princeza.

Međutim, dobro je poznato da uprkos popularnosti u narodu Ledi Di je bila sve samo ne srećna. Njen i Čarlsov život obeležile su prevare i skandali, a iako je princ bio taj koji je važio za glavnog negativca u priči, sada se navodi da nije sve bilo onako kako se isprva mislilo.

Dugo se smatralo da je princ Čarls glavni negativac u braku sa Dajanom.
BRYN COLTON / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naime, njegov odnos sa Kamilom Bouls zbog kog se raspao brak sa Dajanom zapravo je usledio nakon što je saznao da mu supruga nije verna. Alen Peters, jedan od bivših oficira kraljevske zaštite para tvrdi da nije Čarls taj koji je prvi prekršio bračne zavete.

Odnos sa Kamilom Bouls zbog kog se raspao brak sa Dajanom zapravo je usledio nakon što je Čarls saznao da mu supruga nije verna
Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Navodno, pre nego što je naslednik britanske krune obnovio svoju vezu s Kamilom sa kojom je imao romansu u mladosti, saznao je da je Dajana njega prva prevarila. Peters tvrdi da je imala aferu s telohraniteljem Barijem Manakijem, o kojoj je navodno upravo Peters obavestio princa Čarlsa.

"Popularno je mišljenje da je princ od Velsa bio prvi koji je zastranio u njihovom braku, a to definitivno nije bio slučaj. Prva je to učinila princeza. On se gospođi Parker Bouls vratio tek nakon što je saznao za njenu aferu s Manakijem", rekao je Peters za CNN.

Dajana je bila neverna Čarlsu prva.
VINCENT AMALVY / AFP / Profimedia 

Veruje se da je Dajanina afera s Manakijem počela 1985. tokom jednog izleta. Godinu dana kasnije sklonjen je sa svoje pozicije i prebačen u diplomatsku zaštitu, da bi 1987. godine, sa 39 godina, poginuo u misterioznoj saobraćajnoj nesreći.

Ove tvrdnje poklapaju se sa tvrdnjama koje je autor Džonatan Dimblibi naveo u Čarlsovoj biografiji koja je objavljena 1994. godine, a u kojoj navodi da su Čarls i Kamila svoju vezu obnovili tek 1986. Alan Peters tvrdi da mu je sama Dajana priznala da je "u nekakvom odnosu" s Manakijem.

"Počeo sam da primećujem da se ona neobično ponaša kad god smo u njegovoj blizini pa sam odlučio porazgovarati sa njom o tome. Prvo je to 20 minuta odlučno poricala, ali onda mi je rekla točno šta se događa - da je ona s Manakijem u nekakvom odnosu", priča Peters.

Dodao je da je i Čarls primetio Dajanino čudno ponašanje, te da ga je pitao o tome na šta mu je Peters navodno odgovorio da bi bilo bolje da o tome razgovara s princezom.

Ledi Dajana navodno je prva imala aferu i to sa Berijem Manakijem.
Shuterstock 

"Pa pokušao sam to, ali čini mi se da je uznemirava činjenica da ćemo premestiti Barija Manakija. Ako je ona tako uzrujana, Bari ne može ostati ovde", navodno mu je rekao Čarls.

"U tom trenu sam bio prisiljen da mu kažem: "Gospodine, ako on ostane, bojim se da ću ja morati da odem". Mislim da je u tom trenu shvatio. Bio je zaista šokiran i očigledno jako uzrujan", ispričao je Peters, a da li u pričama ima istine ili je ovo jedan od pokušaja da se "opere" Čarls verovatno nikad nećemo saznati.

Mnogi smatraju da su priče o Dajaninoj aferi pokušaji da se "opere" princ Čarls.
Royalty / Rainbird / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!