Svi znaju da je prncu Čarlsu najveća ljubav niko drugi do supruga Kamila Parker.

Njihova ljubav traje decenijama, mnogo pre ženidbe sa Dajanom, te su se mnogi pitali zašto onda nije oženio Kamilu umesto nje.

Zapravo, nedavno se saznalo i da su noć pred venčanje svo troje proveli u suzama. Dajana jer se udaje za, kako je tada mislila, čoveka svog života, a Čarls i Kamila jer nisu zajedno.

Iako je danas njihova ljubav jedna od najstabilnijih u kraljevskoj porodici, istina je da im početak nije bio tako sjajan.

Upoznali su se davne 1971. godine, i od tog trenutka gledali su da svaki trenutak provedu zajedno. Uprkos snažnoj konekciji trebalo im je čak 3 decenije da bi se konačno venčali.

princ carls i kamila parker
Shutterstock 

Niko ne zna zašto su Kamila i Čarls isprva uopšte i raskinuli. Izvori bliski paru tvrdili su da je kraljevska porodica nije odobravala, kao i da deluje "jeftino i nedostojno naslednika krune".

Sa druge strane, Čarls je bio opsednut Kamilom jer nije bila ulizica niti je delovala kao neko ko se za njega "zalepio" samo jer je princ.

Međutim, već 1973. godine Čarls se pridružio vojsci, a dogovor je bio da ga sačeka 8 meseci, nakon čega joj je obećao da će je oženiti.

Kralj Čarls III doživeo omanji nervni slom zbog penkala, a rekacije na mrežama ne prestaju da se nižu.
Raymond Tang / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sirotom Čarlsu bilo je slomljeno srce kada je saznao da je Kamila uplovila u vezu sa bivšim dečkom, a potom i suprugom Endruom Parkerom.

Kraljevska porodica je ovo dočekala sa oduševljenjem jer im nije odgovaralo što Kamila ima reputaciju "lake" devojke.

princ carls i kamila parker
Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Međutim, ni Kamilin brat i otac nisu bili oduševljeni Čarlsom i smatrali su ga "mlakonjom koji mora da sluša roditelje".

Iako neko vreme nisu komunicirali, život im je nedugo potom ukrstio puteve. Čarls joj je sve oprostio te su nastavili da se viđaju, a Endru je za to znao. U želji da se osveti Čarlsu zabavljao se i sa njegovom sestrom princezom Anom.

Takođe, Čarls je već uplovio u vezu sa Dajanom, i venčanje je bilo dogovoreno. Dajana je znala za Čarlsovu opsesiju Kamilom, a prelomni trenutak u njihovom braku bio je kada ga je čula da izjavljuje ljubav svojoj ljubavnici.

princ carls i princeza dajana
Profimedia 

Nakon razvoda, princ je započeo javnu vezu sa ženom koju je volio pune 3 decenije, a uspeo je i da izdejstvuje odobrenje da uđu u brak uprkos tome što nije bila miljenica kako kraljevske porodice, kao ni javnosti.