Pokojna princeza od Velsa, Dajana oduvek se trudila da pošalje sliku jake žene, koja podržava svog muža, pa je zbog njega činila mnoge ustupke.

Iako je živela u svom tom izobilju i raskoši, njen život je bio daleko od bajke.

Ispostavilo se da njen muž, princ Čarls nikada zapravo i nije želeo da se venčaju, već je na to bio primoran od strane oca. Njih dvoje su takođe imali jako čudnu praksu tokom zvaničnih pojavljivanja i fotografisanja, koju su naložili kraljevski protokoli.

Iako je ta praksa dugo godina skrivana, postalo je jasno da je praktikuju, te su mnogi bili iznenađeni.

princeza dajana i princ carls
BRYN COLTON / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naime, tajna princeze Dajane, prilično je simpatična, ali i donekle uvredljiva. Praksa Bakingamske palate bila je da prilikom svih zvaničnih pojavljivanja u javnosti ledi Dajana nosi ravnu obuću, s obzirom na to da su ona i Čarls bili iste visine.

dajana i princ carls
Kip Rano / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ovo se primenjivalo i na zvanično fotografisanje, gde je princeza morala da se savija, kako bi ispala za glavu niža od princa Čarlsa.

dajana i princ carls
Royalty / Rainbird / Profimedia 

Fotografi iz Bakingemske palate izgleda da su smatrali da će naslednik britanske krune dobiti na muževnosti i snazi ako bude prikazan viši od Dajane. Da li su koristili fotošopu ili je princ stajao na nekoj vrsti platformi, nije poznato, piše Istorijski zabavnik, a prenosi "Prva.rs".

Nakon što je otkriveno šta su radili, pokojna Dajana i princ Čarls postali su predmet ismejavanja na Tviteru, gde su ih ujedno i razotkrili.

 .