Američka preduzetnica Meri Robertson prisetila se nekih prošlih dana i odlučila da progovori o dosad nepoznatim detaljima života princeze Dajane, koju je kao 18-godišnju devojku zaposlila na mestu dadilje svog novorođenog sina.

Meri je svoje prve utiske o tada stidljivoj i vrlo pravičnoj tinejdžerki otkrila u dokumentarnoj seriji o pokojnoj princezi.

Meri je Dajanu zaposlila 1980. godine kao dadilju sina Patrika, a bio je to poslednji Dajanin posao pre nego što je nekoliko meseci kasnije postala princeza od Velsa i venčala se s princem Čarlsom.

U isečku koji najavljuje seriju Meri opisuje Dajanu kao stidljivu i naivnu mladu ženu, hvaleći pritom njen prirodni talenat za zabavljanje i brigu o deci.

princeza dajana i princ carls
BRYN COLTON / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Kad je Dajana došla kao stidljiva 18-godišnja dadilja imala je vrlo malo iskustva, skoro nikakvog, ali bila je sjajna s Patrikom. Sela je s njim na pod i bila fokusirana samo na njega", prisetila se Meri.

Dajana je za nju radila tri dana nedeljno, zarađujući samo pet dolara po satu, a ranije je otkriveno kako Meri nije imala pojma o aristokratskom poreklu kad ju je zaposlila, niti je bila svesna da je u vezi s princem Čarlsom.

Ona je u intervjuu za Inside Edition 2017. godine ispričala kako je za romansu saznala tek kad ju je Dajana upozorila na paparace koji su počeli da je čekaju ispred porodične kuće Robertsonovih.

princeza dajana i princ carls
Profimedia 

"Kada jutros krenete na posao videćete reportere i fotografe na kraju ulice. Tu su zbog mene", rekla je Dajan jednog jutra.

Ipak, čak i kada je Dajanin privatni život postao izvor mnogih nagađanja i glasina, ona je prema Merinim rečima ostala ista poverljiva mlada žena puna ljubavi.

"Jedna od njenih najjačih karakteristika je bila ta da je uvek htela da ostvari poseban kontakt s ljudima, zagrli ih, pruži im ruku, dodirne ih. Ta topla, poverljiva i brižna osobina uvek je bila tu", izjavila je Meri za CNN.

princeza dajana
KRAIPIT PHANVUT / AFP / Profimedia 

Dodala je i kako su posle kraljevskog venčanja ostale bliske i to sledećih 16 godine, sve do Dajanine tragične smrti u Parizu.

"Nastavile smo da se dopisujemo sledećih 16 godina", izjavila je za Inside Edition dodavši da joj je Dajana poslala na desetine pisama i čestitki, čak je pozvala nju i porodicu da joj dođu u posetu.

Meri je prisustvovala Dajaninom poslednjem ispraćaju u Vesminsterskoj opatiji, a danas to opisuje kao najtužniji i najbolniji sat u svom životu.

Novi dokumentarni serijal o životu pokojne princeze prikazuje intervju s raznim ljudima koji su je poznavali ili radili s njom, uključujući prijatelje, saradnike s dvora i predstavnike medija.