Iako je važila za modnu ikonu i ženu od stila, a njena izdanja i daje su inspiracija ženama širom sveta, postoji još jedna stvar na koju bi trebalo da se ugledamo na princezu Dajanu.

Oduvek je bila u sjajnoj fižičkoj formi i mala besprekosrnu liniju, a otkrili smo u čemu je tajna. Iako je jednim delom njenom fanatastičnom izgledu doprinela genetika, veliki udeo u njenom izgledu imao je trening.

Dženi Rivit, kojoj je poverila ovaj zadatak, odlučila je da sa čitaocima magazina Daily Mail podeli kakav su odnos imale i koji program vežbi je odgovarao njenoj klijentkinji.

princeza dajana
Adam Butler / PA Images / Profimedia 

Tokom 7 godina razvilo se prijateljstvo, daleko iskrenije i ličnije od formalnih odnosa koje je Dijana imala na dvoru a koje nikako nije volela. U redovima koji slede, pročitajte više detalja…

Vežbe

Step aerobik popularan tokom poslednje 2 dekade prošlog veka, kao i kardio vežbe, bile su neizostavni deo treninga. Pored toga, princeza Dajana praktikovala je trčanje i duge šetnje, koje je posebno volela. Kao mama dva dečaka imala je pune ruke posla, ali nije dozvolila da je to poremeti, već je redovno vežbala.

Interesantno je da joj je Dženi Rivit usadila ljubav prema rolerima, koje je često vozila.

Svako ko je bar jednom pokušao, zna koliko su dobri za zatezanje mišića, pre svega nogu, a zbog održavanja ravnoteže angažovane su i ruke, rečju, celo telo. Usput, ova aktivnost je veoma zabavna. Drage dame, stiže proleće pa razmišljate u ovom pravcu…

princeza dajana
NILS JORGENSEN / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ishrana

U spomenutom intervjuu, Dženi Rivit osvrnula se i na poremećaj ishrane, koji je obrađen i u seriji The Crown. Upravo njoj se princeza poveravala i priznala da pati od bulimije, pa joj je trening bio ventil u teškim životnim trenucima. Ovde pre svega mislimo na razvod i sve što mu je prethodilo.

Nije krila da ni u najluđim snovima nije zamišljala da će živeti u tako iznurujućem braku. Kada ovo pročitamo, sasvim je očigledno da je princeza bila ranjiva i osećajna, daleko od kapricioznog okruženja na dvoru. Borila se kako je mogla, služeći se smirenošću i ironijom, iako su se problemi nizali jedan za drugim. Posvećenost vežbanju pomogla joj je ne samo da ostane lepa i fit, već i da se bolje oseća iznutra.

princeza dajana
Johnny EGGITT / AFP / Profimedia