Relja Popović dugo je jedan od najpopularnijih umetnika na ovim prostorima.

Proslavio se još kada je bio deo "Elitnih odreda" sa kojim je ređao hitove, ali i pored ogromne popularnosti, svoj privatni život čuvao je od očiju javnosti.

Zato i ne čudi što su mnogi bili iznenađeni spoznajom da su njegovi roditelji poznati jugoslovenski umetnici, te da je sada više nego jasno od koga je Relja nasledio dar za muziku, glumu, ali i igru. S obzirom da je pevač nedavno dobio ulogu u popularnoj seriji "Besa", mnogi su mišljenja da su očevi geni "proradili".

Naime, njegovi roditelji bili su Zoja i Faruk Begoli. Ona - jedna od naših najpoznatijih i najlepših balerina, on sjajan glumac i profesor glume.

Relji je otac umro kada je imao samo dve godine, a ikona jugoslovenskog baleta Zoja, preminula je 2. januara 2017. godine u 68. godini nakon duge i teške bolesti.

Inače, Zoja Begoli bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog baletske škole "Lujo Davičo" i profesor Akademije umetnosti.

Faruk je rođen kao jedan od četvoro dece trgovca, narodnog poslanika i senatora Sefedina Mahmudbegovića 14. februara 1944 u Peći. Posle samoubistva oca koji je označen kao narodni neprijatelj 1946. godine, odlučio je da koristi porodični nadimak umesto prezimena Mahmudbegović. Begoli nadimak je promenio u prezime 1962. godine.

Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1966. godine. Bio je profesor glume na Akademiji umetnosti u Prištini, a kada se nastava na albanskom jeziku izdvojila, i on je, zajedno s Enverom Petrovcijem, nastavu prebacio u prostorije Pozorišta mladih, gde su istovremeno 1990. godine formirali i pozorište na albanskom "Dodona", angažujući u njemu studente, kako se navodi na Wikipediji.

No, to mu nije smetalo da pozorište sarađuje s Pokrajinskim narodnim pozorištem koje je bilo pod ingerencijom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Zoja je sa Farukom je bila 10 godina u braku, a njegovo prezime nosila je do smrti. Jugoslovenski glumac preminuo je 2007. godine posle duge bolesti, a isticao je da je balerina bila njegova najveća ljubav.

- Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji.

- Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, sve ređe i ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života - rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred smrt.