Nakon brojnih filmskih uloga koje je tumačio tokom svoje karijere, Relji Popoviću se ponovo ukazala prilika da pokaže svoj glumački talenat, i to u seriji koja je veoma gledana.

Iako ga mnogi poistovećuju sa muzikom Relja je veoma uspešan i u glumačkom poslu.

Popularni muzičar i nagrađivani glumac dobio je ulogu u popularnoj seriji "Besa", otkrila je producentkinja ovog ostvarenja Tea Korolija.

Prema njenim rečima za razliku od prve sezone serije "Besa" koja je pratila sudbine tri glavna junaka Uroša, Petrita, i Dardana, u drugom delu popularnog tv formata fokus se širi i na mlađu generaciju.

relja popovic
Instagram 

- Ulogu Igija, na radost mlađe populacije koja prati seriju oživeće Relja Popović - najavila je Korolija.

Podsetimo, Relja je završio Fakultet dramskih umetnosti, a osim uspešne muzičke karijere, može se pohvaliti i glumačkom.

Popović je počeo da ređa uloge od 2003. i da radi sa velikim imenima iz sveta glume, kada je dobio prvu ulogu u kratkom filmu "Dremano oko", režisera i scenariste Vladimira Perišića. Pomenuto ostvarenje je iste godine prikazano na Filmskom festivalu u Kanu.

Relja je 2009. godine snimio film "Obični ljudi" sa istim režiserom. Reč je o drami u kojoj igraju Boris Isaković i Miroslav Stevanović. Njena premijera održala se 15. maja 2009. godine na Kanskom festivalu, a premijeru u Srbiji je doživeo 10. decembra iste godine.

Publika je imala priliku da gleda film i na festivalima u Majamiju, Sarajevu, Trstu i Stokholmu. Proglašen je najboljim filmom 15. Sarajevo film festivala. Relja je osvojio nagradu „Srce Sarajeva” za najbolju mušku ulogu, kao i nagradu za najboljeg glumca na festivalu Kotbus u Nemačkoj.

relja popovic
Instagram 

Dve godine kasnije glumio je Skinheda Vuka u hit komediji "Parada". Igrao je sa najvećim glumačkim imenina poput Nikole Koje, Marka Nikolića, Mire Stupice, Gorana Navojeca, Gorana Jevtića i drugih.

Film je osvojio nagradu za najbolji scenario na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Godine 2012. je ostvario epizodnu ulogu u seriji "Dušana Milića Folk", gde je igrao organizatora muzičkog takmičenja.