Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLANIRATE DA NADOGRADITE KOSU? Imamo vodič o detaljima koje morate znati pre nego što se odučite na ovaj korak

Postoje dve vrste nadogradnje kose kratkotrajna i drugotrajna, a takođe je jako bitno da znate kako se ona održava nakon što ste se odlučili za neku od ove dve metode.

  Izvor: Instagram

Gusta i duga kosa oduvek je bila simbol ženstvenosti, a većina žena veliku pažnju pridaje nezi i održavanju kose.

Za njenu gustinu i lepotu neophodna je pravilna nega i održavanje, ali veliku ulogu igra i genetika te ponekad i uz sve pokušaje ona jednostavno nije dovoljno gusta i duga, a ovaj problem može se rešiti i nadogradnjom kose.

Povezane vesti

Nedostatak kose često može izazvati i manjak samopozdanja, stoga ukoliko imate mogućnosti, razmislite o ovoj opciji.

Nadogradnja svakako nije trajno rešenje ovog problema, ali vam može pomoći da u nekim posebnim prilikama zablistate i da imate veće samopouzdanje.

 nadogradnja kose Izvor: Unsplash

Postoje dve vrste nadogradnje kratkotrajna i drugotrajna, a mi vam donosimo detalje obe tehnike koje treba da znate pre nego što se odlučite na ovaj korak.

Dugotrajna nadogradnja kose

Dugotrajna nadogradnja podrazumeva nadogradnju pramenova kose koju radi specijalno obučen frizer. Postoji nekoliko tehnika nadogradnje kose, ali ona koja je najpoznatija jeste vezivanje sitnih pramenčića kose za vašu prirodnu kosu kosu. Ova metoda je najbolja jer je najpreciznija, najprirodnija, najduže traje, ali i najviše košta.

Cena ovog načina nadogradnje kose varira od toga da li želite nadogradnju od prirodne kose ili veštačke, ali i od salona u kojima odlazite. Prosečna cena nadogradnje prirodnom kosom iznosi oko 27.000 dinara.

 nadogradnja kose Izvor: Shutterstock

Nakon nadogradnje kosu morate održavati i dolaziti na korekcije. Korekcija nadogradnje podrazumeva šišanje, sređivanje kose i popravljanje u vidu menjanja određenih ili svih pramenova.

Jedina mana nadogranje jeste što nakon njenog skidanja morate ošišati kosu jer će delovi na kojima su pramenovi bili pričvršćeni za vašu kosu, biti oštećeni.

Kratkotrajna nadoradnja kose

Kratkotrajna nadogradnja kose podrazumeva nadogradnju klipsama. Klipse su manji pramenovi kose koji su nakačeni na platno koje se u kosu pričvrščuje malim šnalicama ili se uvezuje u kosu. Klipse sa šnalicama možete stavljati same, dok one koje se u kosu vežu specijalnim koncem, morate stavljati kod profesionalca.

Povezane vesti

Klipse su idealne ukoliko vam je potrebna posebna frizura za jedan dan. One odlično daju volumen i neprimetno ćete ih uklopiti sa talasima ili punđom. Posebno mogu koristiti mladama koje za svoj poseban dan žele da izgledaju najbolje što mogu.

Stavićete ih tako što ćete napraviti razdeljak na mestu na kom želite da stavite klipse i pri samom korenu kose ih pričvrstiti šnalicom. Potom, svoju kosu prebacite preko klipse i nežno očešljajte kako se ne bi klipsa primećivala. Vodite računa oko izbora boje, kako bi klipse izgledale što prirodnije.

 nadogradnja kose Izvor: Shuterstock

Klipse možete koristiti sve dok su one u dobrom stanju, a da bi vam što duže koristile potrebno je da ih pravilno održavate, o čemu ćemo više reći u naredim redovima.

Kako se održava nadogradnja

Nadogradnju, bilo da su u pitanju klipse ili dugotrajna nadogranja kose održavaćete pre svega redovnim češljanjem posebnim četkama koje imaju guste i kratke zubce češlja.

 nadogradnja kose Izvor: Shutterstock

Klipse koje su od veštačke dlake nemojte prati i nemojte ih nikada stilizovati toplim aparatima jer ćete ih uništiti, dok se za one koje su od prirodne dlake preporučuje povremeno pranje i dozvoljeno je za njihovo stilizovanje koristiti tople aparate.

Nadogradnju možete prati i sa šamponom koji redovno koristite. Vodite računa o tome da nadogradnja izgleda prirodno, da je iste boje kao i vaša kosa i da se ne primećuje neprirodan prelaz!

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije