Beauty TikTok nas svakodnevno oduševljava brojnim trikovima za lepotu, od nanošenja šminke do upotrebe proizvoda za negu kože, kao i stilizovanja frizura. Najnoviji među njima je upotreba konca za zube koji uspešno ukroti neposlušne dlačice koje sprečavaju da dobijemo modernu, ultra glatku frizuru koja je važan deo stilizovanja punđe ili repa.

Zaglađena kosa uz pomoć konca za zube.
Instagram 

TikToker @mattloveshairje popularizovao ovaj trik s koncem za zube među beauty zajednicom, a njegov video koji pokazuje koliko je lako zagladiti kosu koncem dobio je milione pregleda. Met uzima dugačak komad zubnog konca i zatim ga povlači od razdeljka nadole kako bi dobio savršen sleek efekat.

Konac za zube kao trik za kosu Tiktok/mattloveshair

Trik je u tome da koristi konac za zube prekriven voskom, koji zapravo zaglađuje kosu baš kao i proizvodi koji su zaista namenjeni kosi, poput voska, kreme ili gela za kosu.

Međutim, iako tehnika deluje besprekorno, zapravo se ne preporučuje prečesto korišćenje, jer može, kao i svaka preterana upotreba proizvoda, da izazove nakupljanje, u ovom slučaju voska, koji će kosi dati težak izgled. Stoga ovu praktičnu tehniku možete koristiti kada ste u žurbi i potrebna nam je brza frizura, što se ovim trikom postiže u samo nekoliko poteza koncem za zube!

šminka.jpeg
Instagram 

 Izvor: Wanted A.N.