Osim toga što isušuje kosu, hlor loše uitiče i na koren kose, pa tako ako ste se nedavno farbali pa otišli na kupanje, on je delotvoran u tome da vam izbledi boju.

Ali to ne znači da treba da izbegavati bazene i kupanja, naročito ne u ovim vrelim letnjim danima, već postoji rešenje kako da sprečite da vam kosa na kraju leta bude potpuno uništena.

TikTok je postao prava riznica za mnoge efektne beauty savete, a poznati profesionalci u svom poslu često otkrivaju male trikove koji ženama mogu u mnogo tome pomoći. Tako se možete poslužiti trikom frizera Matt Newmana koji je otkrio kako da sačuvaš kosu od hlora i uticaja sunca.

@mattloveshair

when ur in Palm Springs for a bachelorette weekend u MUST protect everyone’s hair in the pool ##hairconditioner##healthyhair##haircaretips

♬ Nota Loca - Remix - Eklectico & NeonG & Jamby El Favo

On savetuje da sa sobom na bazen ponesete i regenerator za kosu koji će stvoriti zaštitnu barijeru koja će sprečiti štetan uticaj hlora, a ovo savršeno funkcioniše jer se učinci hlora i regeneratora poništavaju.

"Uloga regeneratora je da hidrira kosu i poboljšava njenu elastičnost i mekoću, a to je upravo ono što je zadatak hlora da uništava"- rekao je frizer.

kako zastiti kosu od hlora
Freepik 

Sve vrste regeneratora mogu pomoći, a sve što treba da uradite jeste da ga nanesete na kosu pre nego što uđete u bazenu. Dobar savet je da kosu pokvasite pod tušem pre ulaska u bazen i onda da na mokru kosu nanesete regenerator, samo morate da pazite da ga ne isperete pre ulaska u bazen.