Beograd je jedan od najfotogeničnijih gradova u Srbiji koji nudi bezbroj zanimljivih lokacija. Od parkova i bašta udaljenih nekoliko minuta od centra grada do slikovitih kula, Beograd je pun sjajnih mesta za kreiranje najlajkovanijih fotografija na Instagramu.

Ako nemate mogućnost da lutate ulicama Beograda u potrazi za novim i zadivljujućim pozadinama ili pogledima koje ćete ovekovečiti kamerom, pogledajte naš vodič koji će vam olakšati da fotografije podignete na viši nivo.

Simina ulica 17

Dorćol naprosto odiše posebnom energijom. Instagramične ulice, kafići, murali, prolazi, sve je kao napravljeno za fotografiju koju će ‘heartovati’ mnogi. Ipak, jedna ulica i broj se posebno izdvajaju - Simina 17. Zidine ove građevine su se našle na desetine profila domaćih dizajnera koji su je iskoristili za fotografisanje svojih kolekcija.

Simina ulica 17
Wanted! 

Botanička bašta

Ukoliko tražite osveženje za vaš feed, egzotične biljke u ovoj mini džungli blizu centra grada će instant odgovoriti vašem zadatku. Trska u japanskom vrtu odaje utisak kao da ste se fotografisali na Baliju.

botanička bašta
Wanted 

Kosančićev venac

Jedan od delova grada u kom imate utisak kao da ste u nekom gradiću na jugu Francuske je zasigurno Kosančićev venac. Ovaj deo grada odiše prefinjenošću, sofisticiranošću, a visoke očuvane rustične građevine učiniće da fotografije podignete na sledeći nivo.

Kosančićev venac
Wanted! 

Trg Terazije

Ako želite da napravite fotografije kao da ste u Madridu, Hotel Moskva i plato kod Terazijske česme su sasvim dovoljni za kreiranje te bajke. 

terazijska česma
Wanted! 

Ukoliko obučete nešto vintage i dodate malo filtera u retro viberu izgledaćete kao da ste ispali iz nekog starog filma.

Trg Terazije
Wanted! 

Ispod Brankovog mosta

Urbano i jako cool mesto za fotkanje, naročito ako imate sreće da prođe i neki od tramvaja. Kaldrma, deo mosta i zeleni tramvaj u kombinaciji izgledaće posebno dobro na vašem Instagram feedu.

Ispod Brankovog mosta
Wanted 

Ugao Kralja Petra i Uzun Mirkove

Popularna lokacija koju često koriste domaći trendseteri za fotkanje outfita. Ovaj ugao je kombinacija urbanosti i kulture, što veoma podseća na mnoge ulice Madrida koji je grad gigantskih raskošnih građevina. Tu je i Kralja Petra 41 - kuća sa zelenim pločicama koja i danas izaziva divljenje prolaznika.

Ugao Kralja Petra i Uzun Mirkove
Wanted 

Knez Mihailova

Pored šetališta na kom je često gužva zađite u manje ulice sa strana koje će prepoznatljivom arhitekturom Beograda vaše fotografije podići na viši nivo. Za fotografiju koja će izazvati najviše pažnje na mrežama ovih dana prošetajte do šoping centra Rajićeva. Tamo vas na platou čeka jedinstvena umetnička instalacija "Next Level Cube", kakva se može videti u najvećim svetskim muzejima savremene umetnosti.

IQOS-3625.jpg
Foto: Uroš Arsić 

Eksterijer čine infinity mirrors - osvetljeni reflektivni paneli koji stvaraju hipnotički efekat “beskonačnog ogledala”. Uz nezaboravno i jedinstveno iskustvo, svaka vaša fotografija će zasigurno zaintrigirati mnoge vaše pratioce.

DSC06257.jpg
Promo