Svako ko je ikada proveo makar 10 minuta u Beogradu zna da je ovo grad koji spaja nespojivo. Sa jedne strane, tu su mirne ulice starog grada ušuškane krošnjama, kao i zidine Kalemegdana na ušću dveju reka... a u isto vreme imamo i onaj urbani Beograd koji je protkan energijom koja te prosto gura napred, da juriš za šansama, uz predahe u kafićima, i najbolji provod u klubovima.

I sve to je Beograd, sirov, brz, nabijen energijom, kombinacija svega, različitih svetova u savršenoj simbiozi, sa mestima za nove susrete iz kojih nastaju nova, jača i bolja prijateljstva.

A mi smo pronašli dva nova mesta susreta vredna zadržavanja. namenjena prvenstveno punoletnim korisnicima nikotinskih proizvoda, i to u Delta City i Ušće Shopping centru, u novim IQOS Buticima koji su sve nabrojano, ali i više od toga spojili u jedno.

Iqos otvaranje butika u Delta City.
Iqos 

Butici u kojima se mogu naći svi IQOS proizvodi, pretvorili su se i u mesto susreta za ljude različitih profila, ali vedrog duha i snažne želje da načine pametniji izbor i pređu na bolju alternativu.

Iqos proizvodi se mogu naći u novim Iqos buticima
Iqos 

IQOS brend, čija je vizija budućnost bez duvanskog dima, načinio je i korak napred, i inspirisao umetnike da kreiraju budućnost u kojoj se spajaju dve umetnosti – slikarstvo i modni dizajn.

Upravo na otvaranju Butika mogli smo da vidimo zajednički projekat koji je prikazao sve ono što Beograd jeste - i tradicija i urbanost, i mir i užurbanost, a na kojem su radili muralisti Marija i Stevan Šoln iz ateljea Šoln, i poznata dizajnerka Aleksandra Duende, vlasnica modnog brenda Daire.

Iqos umetničko delo.
Iqos 

“Glavna tema ovog dela je Beograd – imali smo zadatak da delo jasno oslikava naš grad, ali ono što smo svi od početka želeli jeste da ne bude klišea, jer ništa vezano za Beograd ne može da se uokviri - I odatle taj borderless koncept. Kao neko ko je rođen i ko je odrastao u Beogradu oduvek mi je bilo jasno da je on veoma slojevit, zavodljiv, mistični karakterkoga teško da možeš da upoznaš ako ne zagrebeš malo dublje. Iako često veoma kontrastan grad, u svojoj strukturi zna da bude i fluidan i nežan”, rekla je Aleksandra Duende na početku, i potom otkrila šta je ono na čemu nam mnogi zavide, ali nikada neće moći da dobiju osim ako su baš tu, u Beogradu, na mestu najlepših susreta.

Iqos butik u Delta City tržnom centru
Iqos 

Beograd ima taj “šmek” kome ljudi ne mogu da odole, čak i onda kada im se nešto u njemu ne sviđa. Ima neukrotivu dušu koja je uklesana u kaldrme, nebodere, mostove i koja se oseća u vazduhu, najviše na proleće. Beograd je romantičan grad, iako nikada nije ličio na Pariz niti će, ali se čini kao da ni ne želi jer bi i to bilo previše očigledno. Pa da izvedemo zaključak iz toga šta je ovaj naš rad – to je rad koji vašoj mašti daje prostora da osetite emociju, pravu beogradsku, ma kakva ona bila, ali je emocija i nikada ravnodušnost.”

Na njene reči nadovezali su se i Marija i Stevan Šoln: “Beograd je megalopolis bez granica, grad u kome smo kroz odrastanje naučili da ništa nije nemoguće, pa zašto bi bilo nemoguće da reka bude plava, ili da street art bude mainstream”, i dodali: “Beograd inspiriše i kada to svesno od njega tražimo, ali i veoma neposredno, sve nas koji u njemu živimo i stvaramo. Ovaj rad je jedan od onih kada sasvim neočekivano sažmemo u svojim idejama sve ono zbog čega Beograd danas volimo.”

Njihove reči samo su potvrda onoga što svi mi koji živimo i dišemo ovaj grad znamo - Beograd nikada neće stati i nikada neće prestati da bude zavodljiva sila koja pokreće, a sada je bogatiji i za dva nova mesta susreta, namenjena prvenstveno punoletnim korisnicima nikotinskih proizvoda - IQOS buticima.


IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne