Zahvaljujući Instagramu, svi imamo uvid u raskošne balkone i prefinjenu estetiku stanova za koje vrlo često poželimo da su u našoj svojini. Ove jeseni domovi su topli, ušuškani, a istovremeno nonšalantno šik, što rezultira da elegancija dobija mnogo širi doseg.

U nastavku izdvajamo idejna rešenja koja su već popularna u uređenju enterijera ove jeseni.

Prirodni materijali

Unošenje prirodnih materijala poput bambusa i pruća u vaš dom uvek je dobra ideja za stvaranje prijatnog i dobrog osećaja.

Ono što je sjajno jeste da nije potrebno veliko ulaganje kako biste prihvatili ovaj trend – ukrasni predmeti kao što su pletena ogledala i poslužavnik od bambusa daju efekat.

Ne plašite se boja

Iako vas nećemo sprečiti da svaki zid ofarbate u drugu boju, naš predlog je da ne idete toliko daleko već da dodate neki zabavni nameštaj ili dekoraciju u smelijim bojama ili šarama kako biste poboljšali prostor i dali mu karakter i toplinu. Boja takođe ima ključnu ulogu u kreiranju atmosfere u domu i može odražavati ličnost i ukus osoba koje u njemu žive.

Moć majke prirode

Nikada ne potcenjujte moć zelenila u vašoj dnevnoj sobi. Bilo da jer reč o jednostavnoj saksijskoj biljci postavljenoj na vašem stočiću za kafu - majka priroda pomaže da se udahne novi život svakom prostoru.

Dekorativne kutije za odlaganje

Dobro planiran dom može da obezbedi savršeno mesto za bistrije razmišljanje i obavljanje svakodnevnih obaveza. Natrpan prostor "blokira" um i čini da se oseća zaglavljeno zbog čega prelazimo na praktična rešenja. Tako nastojimo da ove jeseni dekorativim kutijama za odlaganje zamenimo nered, baš kao što i cigarete zamenjujemo novim IQOS Iluma uređajem koji oduševljava tehnologijom i dizajnom. Sjajna stvar je što se na promenu odlučujemo u delu godine u kom s dolaskom nižih temeperatura provodimo više vremena u okviru svog doma. Iluma bezdimni uređaj oslobodiće dom neprivlačnog mirisa duvanskog dima kog je teško rešiti se naročito tokom hladnijih meseci.

Jesenji tekstil

Ove sezone, mekoća i udobnost su u fokusu i to se odražava u izboru materijala poput mekane vune, pamuka i krzna koje preplavljuju jastuke, prekrivače i zavese.

Ovi jesenji materijali ne samo da stvaraju prijatno okruženje, već i dodaju dozu luksuza i stila vašem domu. Dodajte nekoliko mekanih jastuka i toplih prekrivaća u svoj enterijer za stvaranje udobnog i elegantnog ambijenta koji će vas zagrliti tokom nižih temperatura.