Iako možda nismo o tome razmišljali, obrve imaju veliki uticaj na izgled lica. Mogu nas učiniti starijim, ali i osvežiti izgled lica i učiniti da izgledamo mlađe. Godine su samo broj i treba ih nositi ponosno, ali svi želimo izgledati najbolje moguće u svakom trenutku, a obrve mogu imati veliki uticaj na to.

Dlačice koje okviruju lice mogu uticati na naš ukupan izgled, i ponekad je potrebno zaobići trendove zbog višeg cilja. Sigurno se sećaš tankih obrva koje su bile popularne 2000-ih i smatrane standardom lepote. U tim trenucima mnoge dame su izvlačile svoje obrve (i danas mnoge žale zbog toga), ali srećom došlo je do promena.

kara delevinj
Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Otkako se manekenka Kara Delevinj pojavila na sceni sa svojim gustim obrvama, u trend su se vratile velike, guste i prirodne obrve. Ovo je odlična vest jer lice izgleda mnogo bolje kada se pridržavamo svog prirodnog oblika obrva uz malo sređivanja "viškova". Najpopularniji oblik obrva, koji pruža svež i mlađahan izgled, svakako su prirodne obrve koje idu ravno, tj. nemaju visoke lukove.

Kako oblikovati obrve za mladolik izgled?

dženifer lopez
instagram/jlo 

Trend "ravnih" obrva započeo je u Koreji, gde je sve vezano za svežinu i mladalački izgled lica. Kako postići ovakve obrve? Koristi olovku za obrve i četkicu! Prvo četkaj obrve nijansom koja odgovara tvojoj koži i kosi, a zatim nanesi boju. Važno je izbegavati nanošenje olovke na luk, tj. na najviši deo obrve, već je nanesi samo na krajeve obrva i popuni praznine kako bi dobila horizontalni oblik. Ako imaš visoke vrhove obrva prirodno, pusti da ti dlačice malo narastu kako bi ti obrve izgledale ravno i kako bi postigla ovaj svež i mlađi izgled. Trenutno su u trendu one obrve s više dlačica.

Bonus video

Kako iscrtati obrve da izgledaju prirodno tiktok/@celestial_elegance

Izvor: Wanted A.N.