Igrač američkog fudbala Tom Brejdi (44) nakon 22 sezone doneo je odluku da se penzioniše.

Jedan od najboljih igrača NFL-a karijeru je završio sa sedam osvojenih šampionskih titula, tri nagrade za najboljeg igrača godine i pet nagrada za MVP Superbolua. Brejdi je odigrao 365 utakmica u karijeri i vlasnik je mnogih rekorda u NFL ligi. Prvi je po po broju prebačenih jardi u ligaškom delu sezone (84.520), pokušanih pasova (11.317) i kompletiranih pasova (7.236), kao i po broju pasova za tačdaun (624).

Toma Brejdija su 2000. kao 199. na draftu izabrali Nju Ingland Petriotsi, gde se zadržao 20 godina. Danas uživa u braku s jednom od najlepših žena sveta i njihovom decom.

Tomas Edvard Patrik Brejdi Junior rođen je 3. avgusta 1977. u San Mateu u Kaliforniji, delu San Franciska koje se nalazi tridesetak kilometara južnije od gradskog centra. Odrastao je  s tri starije sestre Nensi, Džuli i Morin u radničkoj porodici Tomasa Brejdija i Galin Patricije Džonson.

Otac mu je poreklom Irac, a po majčinoj porodici korene vuče iz Nemačke, Norveške, Poljske i Švedske.

Tom Bredji ima troje dece
Marksman/Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Prva ljubav

Američka glumica i model Bridžet Mojnahan, šest godina starija od njega, bila je njegova prva devojka koju je predstavio javnosti. Raskinuli su u decembru 2006. nakon tri godine veze, a da su se prijateljski rastali svedoči i rođenje njihovog sina Džona Edvarda Mojnahana 22. avgusta 2007. kog su zajednički odgajali.

Tom s prvom ženom Bridžet
RICH SCHMITT / AFP / Profimedia 

Sastanak na slepo

Iste godine, Tom Brejdi je u decembru započeo svoju vezu s brazilskim top modelom Žizel Bundšen (41) koju je upoznao na sastanku na slepo, a spojio ih je zajednički prijatelj

Venčali su se 26. februara 2009. u Santa Monici u Kaliforniji: sina Bendžamina Rejna (12) dobili su u decembru iste godine, a ćerka Vivijan Lejk (9) rođena je u decembru 2012.

Život na četiri adrese

Brejdi i Bundšen žive na četiri adrese: imaju imaje u Bruklinu u Masačusetsu, poseduju kuću u naselju Silo Ridž u blizini Njujorka, vikendicu u Jelouston klubu u Big Skaju u Montani, kao i vilu u Indijan Kriku na Floridi.

Strogi režim ishrane

Tom smatra da je "prava hrana" ona koja alkalizuje telo i smanjuje upalne procese. Alkalna hrana snižava pH, što pomaže u sprečavanju niza bolesti, pojačava energiju i sprečava lomljenje kostiju. Ovaj sportista smatra da ga upravo ova hrana čini tako dobrim u sportu jer mu daje potrebnu energiju.

Kako se hrani Tom Brejdi?

On uglavnom jede organsku, lokalnu i biljnu hranu. Izbegava prerađenu hranu. Jutro započinje sa pola litre vode sa elektrolitima, zatim voćnim smutijem, a onda vežba. Nakon vežbe pije još vode i voćnog soka.

Ručak mu je obično riba sa povrćem. A popodnevna užina je voće, proteinski šejk, dok večera uključuje još više svežeg povrća, a ponekad i supe.

Svoju današnju suprugu Žizel Bundšen upoznao je na sastanku na slepo
Shutterstock 

Brejdi ne pije alkohol, ne jede hleb i testeninu, žitarice, kukuruz, mleko, hranu koja sadrži GMO, trans masti, šećer, veštačke zaslađivače, soju, industrijske sokove, džem i žele, ulje za kuvanje, brzu hranu, slane grickalice, slatkiše, zaslađene napitke, krompir, kečap, soja sos itd. Međutim, spisak zabranjene hrane se ovde ne završava. Sportista ima i svog ličnog kuvara, Alena Čembela, koji je opisao kako se Tom Brejdi hrani:

"Bez šećera. Bez brašna. Koristim sirovo maslinovo ulje, ali ne kuvam na maslinovom ulju. Kuvam samo na kokosovom ulju. Koristim himalajsku ružičastu so kao natrijum. Nikad ne koristim jodiranu so. Ne pije kafu. Ne pije mleko. Čak ne jede određeno voće i povrće. Brejdi nikad neće pojesti papriku, paradajz ili patlidžan."

Tom Brejdi godinama je na posebnom režimu ishrane
Shutterstock 

Iako je izbacivanje šećera i prerađene hrane dobra ideja, stručnjaci tvrde da su Brejdijeve tvrdnje o alkalnoj hrani apsolutno netačne. Ni jedna hrana nije u stanju da promeni pH tela, tvrdi profesor Stjuard Filis. Međutim, u jednom se slažu i lekari i Tom Brejdi a to je da alkalna ishrana omogućava brži oporavak nakon bolesti ili povreda.

Pored ishrane, Brejdi veoma drži do pravilnog sna. Svako veče u krevet ide u 21h, izbegava žurke i slavlje duboko u noć. Ustaje oko 6h, da bi vežbao i tako svaki dan. Obožava prirodu pa često celu porodicu u pešačenje. Zahvaljujući ovakvom živtu, Tom izgleda barem deset godina mlađe.

Instagram Manekenka je do skoro uživala u braku s penzionisanim sportistom

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!