Britanska kraljevska porodica raspravlja o tome da se princu Endruu oduzme titula vojvode od Jorka ako izgubi parnicu za seksualno zlostavljanje koju je protiv njega pokrenula žrtva pedofila Džefrija Epstajna, Virginija Džufre.

Takođe se razmišlja da se odrekne preostalih veza koje ima s dobrotvornim organizacijama i da ga se pošalje u neki oblik "prognanstva".

Neimenovani izvor tvrdi: "Ako izgubi slučaj, pitanje je šta ćemo uraditi s njim. Ne možete da ga kao običnu osobu prisilite da podnese ostavku, ali bi mogao da svoju titulu vojvode stavi u mirovanje".

Kraljevski insajderi kažu da bi bilo teško nagovoriti kraljicu da mu oduzme titulu vojvode od Jorka jer ju je imao njen otac Džordž VI pre nego što je postao kralj, a ona ju je dala svom omiljenom sinu. Ipak, on je osramotio tu titulu.

Kraljica razmatra oduzimanje titulu princu Endruu.
Shutterstock 

Portparol Bakingemske palate odbacio je nagađanja da bi princu mogla da se oduzme titula vojvode. "Ova nagađanja i komentari su neosnovani. Ne bismo da komentarišemo pravni predmet koji je u toku", kratko je rekao.

Takođe, prema izvorima iz ministarstva obrane, princ je pod pritiskom da odustane od svojih devet vojnih uloga. Nadaju se da će podneti ostavku, kako mu kraljice ne bi oduzela počasne vojne titule.

Viši zapovednici smatraju da nije izvodljivo da vojvoda nastavi svoju ulogu glavnog pukovnika devet vojnih pukova, jedinica i korpusa.

Princ Endru tereti se za silovanje maloletnice.
Shutterstock 

Podsetimo, Virdžinija Džufre podigla je tužbu protiv vojvode od Jorka, britanskog princa Endrua za navodno seksualno zlostavljanje koje je doživela kada je imala samo 17 godina. Tvrdi da ju je princ Endru prisilio na seksualne odnose tri puta, a princ je sve te optužbe odbacio kao neosnovane.

Takođe, nagodba koju su sklopili Virdžinija Džufre i Džefri Epstajn postala je javna. Oni su se nagodili još 2009. godine, a Epstajn joj je isplatio 500.000 dolara kako bi odustala od optužbe protiv njega, a jedan od uslova je i da ona ne tuži nikog povezanog s Epstajnom.

Advokat kraljevske porodice, ranije je rekao kako nagodba oslobađa princa i druge osobe svake navodne odgovornosti koje proizlaze iz tužbe koje je Virdžinija podigla.

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!