Novi dan, nova drama u kraljevskoj porodici.

I ne, ovog puta, nisu krivi ni Megan ni Hari (verovali ili ne).

"Na tapetu" se našao kraljičin srednji sin, princ Endru i to zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Tužila ga je Virdžinija Roberts Džufre koja tvrdi da ju je vojvoda od Jorka seksualno zlostavljao u domu pokojnog pedofila Džefrija Epštajna na Menhetnu i na još jednoj lokaciji dok je bila maloletna, prenose strani mediji.

kraljica sa princom endruom
Shutterstock 

U tužbi navodi kako je bila prodata princu koji ju je napastovao kada je imala samo 17 godina, a pokrenula ju je dve godine nakon što je Epštajn pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji i 10 godina nakon što se zločin dogodio.

"Ako to ne učini sada, dopustiće mu da izbegne odgovornost za svoje radnje",rekao je Virdžinijin advokat Dejvid Boies.

Takođe, u tužbi se Endru tereti osim za seksualni napad, i za namerno emocionalno zlostavljanje.

"Smatram da princ Endru treba da odgovara za to što mi je uradio. Bogati i moćni ljudi ne bi trebalo da budu pošteđeni odgovornosti za svoje radnje", rekla je Džufre u službenom saopštenju i dodala da se nada i da će se druge žrtve voditi njenim primerom i zatražiti pravdu.

Inače, Virdžinija je još 2019. godine izašla u medije s optužbama protiv princa Endrua, ali ih je on tada žestoko demantovao i nazvao lažnim.

"On je bio zlostavljač. Učestvovao je u tome. Prvi put se dogodilo u Londonu, bila sam jako mlada. Dilejn (ćerka pokojnog medijskog tajkuna Roberta Maksvela) me je probudila i rekla da ću upoznati princa tog dana. U tom trenutku nisam znala da će me prodati princu. Otišli smo u klub Tramp. Princ Endru mi je dao alkohol, u VIP separeu, sigurna sam da je to bila votka. Pitao me da plešemo. Nakon toga sam otišla u auto s Epštajnom i Dilejn, a ona mi je rekla: 'On ide kući i želim da sa njim radiš ono što radiš i Eštajnu. Nisam mogla da verujem...", ispričala je tada.

"Nije bio neprijatan, niti nešto slično, zahvalio mi se i rekao par lepih reči, a potom otišao. Nisam mogla da verujem da je i kraljevska porodica upletena u to", naglasila je.

Princ Endru je i ranije branio svoje prijateljstvo s Džefrijem Epštajnom, tvrdeći da nikada nije video ili posumnjao na bilo kakvo kriminalno ponašanje američkog finansijera.

princ endru
Shutterstock 

Još jedna od Epštajnovih žrtava većć je optužila princa. Joana Sjoberg, tvrdila da joj je princ dodirivao grudi dok su bili u Epštajnovom stanu 2001. godine, ali ona protiv njega nije podigla tužbu.