Nedavno se pojavila vest da je princ Hari godinu dana radio na tajnom projektu sa dobitnikom Pulicerove nagrade, J. R. Mohringerom.

U pitanju su memoari koje je već prodao jednoj velikoj američkoj izdavačkoj kući, a koja će se na policama naći već ovo godine oko Božića.

Kao što je i očekivano, princ planira da otkrije još neke mračne tajne kraljevske porodice, a posebno ime osobe koja je davala rasističke komentare zbog izgleda njegovog sina Arčija, kao i istinu o braku sa Megan, vremenu provedenom u vojci i roditeljstvu.

"Nisam pisao kao princ kakav sam rođen, već kao čovek kakav sam postao. Nadam se da ću vam kroz svoju priču - padove, greške, naučene lekcije - pokazati da, bez obzira odakle dolazimo, imamo više zajedničkog nego što mislimo. Duboko sam zahvalan na prilici da podelim ono što sam naučio tokom dosadašnjeg života i uzbuđen što će ljudi pročitali moj sopstveni prikaz života koji je tačan i potpuno istinit", rekao je Hari.

princ hari otkrio je da knjigu nije pisao kao princ vec kao covek kakav je postao
AppleTV+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

On je navodno već dobio i avans od 20 miliona dolara koji će donirati u dobrotvorne svhre. Naravno, takođe je i više nego očekivana reakcija dvora, koji nisu preterano oduševljeni novim Harijevim potezom.

Sinoć je princ od Vejlsa, Čarls, prisustvovao jednom prijemu sa svojom suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola kada su ga zatekle vesti o memoarima mlađeg sina. Izvori tvrde da je Čarls bio potpuno šokiran i da je neprestano ponavljao "O, Bože..."

Detalji o tome šta misli o svemu tome još nisu poznati, ali se zbog ove rečenice nagađa da je Čarls u strahu, a čega tačno, niko osim njega samog ne zna.

Još jedan insajder odbio je da ulazi u detalje o knjizi dok se ne sazna njezin sadržaj. "Verovatno će porodica odgovoriti na pitanja sledeće godine kada se memoari objave i na evropskom tržištu", rekli su saradnici porodice.

princa carlsa i njegovu zenu kamilu zatekla je vest o harijevim memoarima
Mary Evans/Allstar / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Sa druge strane mnogi veruju da su kraljevska porodica, kao i sam Čarls znali za pisanje knjige, iako tek tada nikome nije jasno zašto je onda princ bio toliko šokiran.

Harijev predtsavnik za štampu izjavio je da neće očekivati ​​odobrenje iz Bakingemske palate. A tokom jučerašnjeg dana, izdavači "Penguin Random House-a" otkrili su da su osigurali globalni ugovor za objavljivanje memoara princa Harija.

Ostaje da vidimo da ći će i koje sve pikanterije sa dvora otkriti u svojoj knjizi.