U poslednjih nekoliko godina svedoci smo da prinčevi i kraljevi sve češće za supruge biraju "obične" devojke, ili kako se popularno kaže koje nisu "plave krvi".

Mnoge dame koje su danas najuticajnije pripadnice kraljevskih porodica, pre venčanja sa plemićima živele su kao sav "normalan svet" i nisu se mnogo razlikovale od devojaka koje možemo sresti na ulici.

Kejt Midlton

Najpopularnija među njima trenutno je Kejt Midlton, koja je svog supruga princa Vilijama upoznala tokom studija, nakon čega je radila kao pomoćnik pri kupovini aksesoara u jednoj prodavnici brenda Jigsaw.

Kejt viđamo gotovo svakodnevno i gotovo je uvek doterana po kodeksima koje kraljevska porodica zahteva.

kejt midlton i princ vilijam
INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia 

A ovako je Kejt izgledala tokom studenstskih dana, kada je bila i poznata kao veliki ljubitelj žurki.

kejt midlton u mladosti
Whitehotpix / Zuma Press / Profimedia 

Megan Markl

Njena jetrva, odnosno supruga britanskog princa Harija Megan Markl bila je glumica, a njena najpoznatija uloga je ona u seriji Suits.

Megan nas danas oduševljava stilom i harizmom.

megan markl i princ hari
Shuterstock 

Pre nego što je upoznala Harija imala je malo drugačiji modni ukus i prilično slobodno ponašanje.

megan markl
Star Magazine/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Princeza Sofija

Nedavno su svetski mediji pisali o princezi Sofiji Helkvist, Šveđanki koja je udata za tamošnjeg princa Karla Filipa i koja je volontiranjem i predanim radom tokom pandemije osvojila srca javnosti, budući da, kao manekenka i učesnica rijalitija, nije odmah toplo primljena. Princeza se čak slikala u toplesu za naslovnicu časopisa "Slitz"  što je dodatno zaprepastilo javnost.

princeza Sofija
Shuterstock 

Sofija je danas jedna od najlepših princeza sveta i strogo vodi računa o imidžu u javnosti, a gotovo je ista kao ranije.

princeza sofija
Profimedia 

Šarlin od Monaka

Princeza Šarlin udata je za princa Alberta od Monaka, kojeg je upoznala "na poslu". Ona je, naime, bila proslavljena južnoafrička plivačica i, štaviše, takmičila se na Olimpijskim igrama za svoju zemlju. a budućeg supruga prvi put je srela posle jedne trke.

sarlin od monaka
action press / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Budućeg suprug prvi put je srela posle jedne trke, a evo kako je izgledala u tom periodu.

sarlin od monaka
Profimedia 

Leticija od Španije

Danas je kraljica Leticija od Španije poznata kao supruga kralja Felipa VI i jedna od najuticajnijih žena u svetu mode, ali kao Leticija Ortiz Rokasolano bila je slavna u svojoj zemlji i ranije jer je radila kao novinarka na tamošnjem javnom servisu.

leticija od spanije
Shutterstock