Vojvotkinja od Kembridža, 39-godišnja Kejt Midlton ima novi "posao". Kraljica Elizabeta II. joj je, naime, dala novo zaduženje, a sve je objavio princ Vilijam, za vreme posete brodogradilištu Govan u škotskom Glazgovu.

Govoreći za BAE Systems, Vilijam je obelodanio kako je njegova baka naredila da Kejt Midlton bude povezana s brodom HMS Glazgov koji se trenutno gradi u brodogradilištu, što znači da je Kejt imati dugotrajnu vezu s brodom i njegovom posadom.

"Naklonost moje porodice prema Kraljevskoj mornarici dobro je poznata, a kako sam video kako se ovde radi, razmišljao sam o svom dedi, vojvodi od Edinburga.

princ vilijam i kejt midlton
Shutterstock 

Bio bi fasciniran i vrlo uzbuđen da vidi takav napredak u veštinama i tehnologijama koje se primjenjuju u praksi. Stoga mi je vrlo drago da objavim da će veza moje porodice s brodom koji se gradi trajati dugi niz godina.

Njeno Veličanstvo kraljica odobrila je imenovanje moje supruge Kejt za sponzora broda HMS Glazgov. Znam da će joj biti drago da vam se pridruži ceremoniji otvaranja u dogledno vreme", istakao je princ Vilijam tom prilikom.

Na svečanosti je i službeno isekao prvu ploču čelika za brod, poručivši kako mu je "velika čast dati mali doprinos u daljem napredovanju Kraljevske mornarice sečenjem prvog komada čelika za HMS Glazgov".

kejt midlton i princ vilijam
i-Images / Eyevine / Profimedia 

"Ovo će biti tek drugi brod koji nosi ovo ime, jer je njegov prethodnik časno i izvrsno obavljao svoje dužnosti tokom Drugog svetskog rata. Kejt i ja se osećamo izuzetno privilegovano što smo postali deo tima i radujemo se praćenju putovanja brodova i njihovih posada u godinama koje dolaze', poručio je 38-godišnji princ Vilijam.

Više fotografija Kejt Midlton pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

i-Images / Eyevine / Profimedia, ROTA / Camerapress / Profimedia Modni stil Kejt Midlton