Poznato je da je sin vojvotkinje Kejt i princa Vilijama, Džordž od Kembridža, veliki fan sportskih utakmica, a posebno kada je u pitanju fudbal.

Njegova majka, Kejt Midlton je, najpre, sa ocem Majklom prisustvovala muškom finalu Vimbldona, gde je pobedio najbolji teniser sveta, Novak Đoković. Vilijam nije prisustvovao ovom događaju, mada su prethodnog dana oboje pratili žensko finale.

Poznato je, zapravo, da njeno i Vilijamovo dete, princ Džordž od Kembridža, obožava fudbal i vatreni je fan Engleske reprezentacije.

princ dzordz, kejt midlton i princ vilijam na fudbalskoj utakmici
Frank Augstein / AFP / Profimedia 

Noćas je mali Džordž zajedno sa ocem i majkom stigao na stadion Vembli, pratio finalnu utakmici Engleske i Italije. Sedmogodišnji Džordž bio je elegantan u odelu i bio je obučen gotovo identično kao njegov otac, a sudeći prema izrazu na njegovom licu napeto je pratio susret ove dve reprezentacije.

Kejt je promenila svoj vimbldonski autfit, pa obukla beli blejzer, crne pantalone, a najviše su se isticale krupne crvene Blaiz minđuše, koje imaju i simbolično značenje

Budući kralj nije krio svoje emocije i bilo je neodoljivo gledati ga njegovo radovanje nakon gola Engleske. Trenuci sreće na njegovom licu bili su toliko transparentni, a radovanje je podelio sa majkom u zagrljaju.

Za kratko vreme društvene mreže su bile preplavljene komentarima na račun malog princa. Mnogi su na taj način pokazali kako su se i oni zapravo osećali tokom gledanja i više nego uzbudljive utakmice.

Ipak, uprkos napetoj utakmici i njegovom navijanju, pobedila je Italija, a princ Džordž nikako nije uspeo da sakrije svoje razočaranje.

Još zanimljivih trenutaka princa Džordža pogledajte u galeriji:

JOHN SIBLEY / AFP / Profimedia, JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia princ Džordž na utakmici