Pravni tim princa Endrua konačno je prihvatio sudske papire u kojima se navode optužbe za seksualno zlostavljanje Virdžinije Roberts Džufre.

Vojvoda od Jorka, koji je deveti u redu za britanski presto, prihvatio je "neizbežno", rekli su izvori za Daily Mail, a princ Endru sada ima 21 dan da odgovori na optužbe za silovanje i seksualni napad.

Ipak, advokat podnosioca tužbe, Dejvid Bois, izjavio je kako očekuje da će prinčev advokat Endru B. Bretler tražiti "razumno" produženje odgovora na tužbu - i dao do znanja da će se oni najverovatnije s tim složiti.

princ endru
Shutterstock 

"Teoretski, sat sada otkucava. Međutim, bilo bi normalno da oni sada zatraže i mi pristanemo na razumno produženje vremena za odgovor na tužbu", rekao je Bois.

Džufre tvrdi da su se seksualni napadi dogodili u Londonu, Njujorku i na Devičanskim ostrvima, kao i da je princ Endru pritom bio svestan da je ona bila maloletna (tada je, naime, imala 17 godina).

Takođe dodaje da ju je princu "prodao" seksualni prestupnik Džefri Epstejn.

Ranije ove nedelje pravni tim gospođice Džufre predao je sudu u Njujorku dokumenta u kojima se navodi da su poslali dokumenta advokatu Bretleru putem FedEx-ove kurirske službe i da su putem e-maila službeno obavestili princa Endrua.

O celom slučaju je obavešten i Visoki sud u Londonu.