Danas je teško zamisliti da je u kraljevskoj porodici postojao veći skandal majstor od Megan Markl, ali činjenica je da je tokom istorije bilo nekoliko imena koja su i te kako punila novinske stupce svojim postupcima.

Jedna od njih bila je svakako i Sara Ferguson o kojoj se poslednjih dana ponovo priča zbog toga što izdaje novu knjigu.

Sara je u britanskoj javnosti poznata kao književnica i voditeljka, ali i kao nekadašnja najbolja prijateljica Ledi Dajane. Pored toga, ona je bila udata i za ozloglašenog princa Endrua, koji se trenutno tereti za pokušaje silovanja.

Ovih dana na police stiže njena nova istorijska drama "Her Heart for a Compass", a otkrila je da je već prodala prava i za filmsku adaptaciju knjige.

sara ferguson i ledi dajana
Phil O'Brien / PA Images / Profimedia 

"Razgovarala sam sa nekim streming servisima i sve je još u fazi pregovora, ali film će se sigurno snimati. Glavna muška uloga će biti sjajna, a na tom mestu vidim Ejdana Tarnera, Džejmsa Nortona ili Toma Hjudžesa", kaže Fergusonova, i dodaje da je već razmišljala i o ženskoj glavnoj ulozi. "Lady Margaret u knjizi bi mogle biti ili Džes Bakli ili Eleanor Tomilson", zaključila je.

Sara je svoju novu knjigu pisala po uzoru na život svoje daleke rođake Ledi Margaret, a dotakla se njenog života ali i zabranjene ljubavi, međutim, javnost šuška da je u novelu unela i delić sopstvenog iskustva.

sara ferguson je bila tema medija zbog veze sa princem endruom
printscreen/youtube 

Inače, pre mnogo godina Sara je bila glavna tema medija ponajviše zbog svoje veze sa princom Endruom. Par se venčao davne 1986. godine, a obična devojka iz komšiluka postala je vojvotkinja o kojoj je pisao ceo svet.

Koliko su emocije bile jake svedoči i to što je princ Endru sam dizajnirao njen verenički prsten, a ukrasio ih je rubinima da bi se slagali sa bojom njene kose.

sara ferguson  vencanje
- / Mary Evans Picture Librar / Profimedia 

Ferguson je postala senzacija u britanskim medijima te su je smatrali odličnim dodatakom kraljevskoj porodici. Uz princezu Dajanu, još jedna princeza "iz naroda". Bajka nije dugo trajala, a Sara je postala meta tračeva, ali i atentata.

Na njihovom kraljevskom obilasku Kanade 1988, Saru je fizički napao mladić koji se protivio instituciji monarhije i zadao joj lakše telesne povrede. Napad je bio veoma stresan za mladi kraljevski par jer je Sara u tom trenutku već bila trudna. Srećom, beba nije bilo povređena, a 1988. na svet je došla njihova prva princeza, Beatris.

Vojvotkinja je navodno patila od postporođajne depresije zbog koje je malenu Beatris ostavila sa dadiljama i otišla na put u Australiju koji je potrajao više meseci. Dve godine kasnije rodila je Judžine.

Njezin brak je nakon toga bio na klimavim nogama, a Sara je javno flertovala s drugim muškarcima i pričalo se da vara svog supruga.

Razveli su se nakon šest godina braka, a Sara se žalila po medijima kako jedva preživljava s novcem koji joj je isplaćen razvodom, da bi potom bilo otkriveno kako se zapravo radi o ogromnoj svoti od 23 miliona britanskih funti.

sara ferguson objavila je novu knjigu
printscreen/youtube 

Nakon brojih drama i skandala, danas su Sara i princ Endru bliski prijatelji, a čak mu je i pružila podršku tokom poslednjeg skandala koji trese kraljevsku porodicu.