Adrijana Sklenaržikova, nekada najpoznatija svetska manekenka, zablistala je u prvom redu na Nedelji mode u Parizu, pored kultnog francuskog reditelja Kloda Leluša.

Njen zaštitni znak su bile duge noge, koje su čak svojevremeno upisane u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže u svetu modelinga. Njene noge (od kukova do peta) iznose 125 cm

Adrijana Sklenaržikova u 51 godini izgleda sjajno.
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U Parizu je pozirala fotografima u kratkoj beloj haljini, a njene vitke noge prekrivao je dugački providni veo.

 Adriana Sklenarikova se popela na vrh svetske manekenke pre dvadeset godina. Rođena je u gradu Brezno u centralnoj Slovačkoj 1971. godine, a 1997. godine je, nakon završenih studija medicine u Pragu, se prijavila i pobedila na takmičenju u modelingu.

Bila je angažovana kao jedan od modela za Wonderbra čiji su joj bilbordi doneli veliku popularnost u Evropi. Svojevremeno je bila model Victoria's Secreta, a 2006. godine proglašena je za najseksi ženu na svetu. Bila je udata za bivšeg francuskog fudbalera Kristijana Karembea trinaest godina.

Dana 9. marta 2011, u intervjuu francuskom časopisu Paris Match, Adrijana je otkrila da se rastaje od svog muža. Adrijana je navela da su uzroci razdvajanja bila stalna izloženost para u medijima i njihov "užurban način života", kao i da je "uznemirena kada vidi njene fotografije sa drugim muškarcima kako se pojavljuju u štampi i spekulacije da ima ljubavnika". Kristijan Karembeu je odbio pitanja medija o razvodu, navodeći da neće u javnosti da komentariše svoj privatni život.

Ponovo se udala 2014. za jermenskog biznismena Arama Ohanijana, sa kojim je pre četiri i po godine dobila ćerku Ninu, a u decembru 2022. objavila je vest da se razvodi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!