KAKO DA SE PODMLADITE BEZ BOTOKSA? Jelena Đoković otkrila je tretman koji koristi i košta 0 dinara

Jelena Đoković otkrila je da svoje lice podmlađuje uz pomoć joge.

Jelena Đoković otkriva kako se podmlađuje
Instagram 

Jelena Đoković poznata je kao pobornik zdravog načina života kada je reč o ishrani ali i nezi. Tako je nedavno otkrila da je našla prirodnu zamenu za parfeme i objasnila da već neko vreme koristi esencijalna ulja, a sada je svojim pratiocima pokazala i neinvazin način povratite svoj mladalački izgled.

Jelena ima predlog kako da izbegnete estetske intervencije poput botoksa i filera, uštedite novac i sačuvate mladolik izgled.

U pitanju je joga lica, vežbe koje se mogu raditi kako bi se tonus kože poboljšao.

jelena đoković praktikuje jogu za lice
Instagram 

ŠTA JE JOGA LICA?

Joga lica sastoji se od serije vežbi za toniranje i jačanje mišića lica. Vežbe uključuju uvijanje jezika kako bi vibrirajući zvuci i pojačano zevanje uposlili mišiće vilice. Ove vežbe uključuju i mnogo glasnog smejanja i slanje poljubaca. Opuštanje lica je važan deo joge, jer je ono indikator napetosti u ostatku tela.

Pogledajte u nastavku zbog čega je joga za lice dobra...

Bore na čelu

U ovoj vežbi potrebno je podignuti obrve u položaj kao da se čudite, ali pritom nemojte previše naborati čelo. Zatim, iznad svake obrve stavite kažiprst i nastojte sprečiti dalje podizanje vašeg čela. Ovu vežbu ponovite četiri puta.

Bore ispod očiju

Otvorite oči, a kažiprstom i srednjim prstom pritisnite kapak i pritom pokušajte zatvoriti oči, a u isto vreme nežno rastežite kožu podočnjaka. U tom položaju ostanite pet sekundi, a sve morate ponoviti barem četiri puta.

jelena đoković pokazala je kako izgleda joga za lice
Instagram 

Bore oko usana

Za početak, maksimalno opustite sve mišiće na licu. Zatim duboko udahnite i naduvajte svoje obraze, koliko god možete. Vazduh zadržite oko pet sekundi, a zatim ga lagano ispustite. I ovde su vam takođe potrebna četiri ponavljanja.

Slab tonus mišića lica i vrata

U ovoj zadnjoj vežbi istegnite vrat i otvorite usta, kao da ćete zagristi neko voće. Pritom, lagano skupite vratne mišiće i brojite do petnaest, a zatim ih opustite, a nakon toga napraviti još barem tri ponavljanja.

joga za lice umanjuje bore
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 2