Sigurni smo da i ptice na grani već znaju koliko su kreme za zaštitu od sunca važne u nezi kože lica, ali ih se iz nekog razloga setimo tek kada temperature pređu 30 stepeni. Jedan od razloga je to što su to često izuzetno teške kreme koje je teško ugraditi u vašu svakodnevnu rutinu šminkanja jer im je potrebno mnogo vremena da se upijaju, a zbog svoje gustine mogu potencijalno stvoriti neke bubuljičice na licu.

S druge strane, u svetu lepote ne manjka inovacija, pa smo svedoci noviteta na tržištu koji uveliko olakšavaju svakodnevnu rutinu nege kože. Pravi primer za to su kreme za lice s SPF-om čije su formule postale nešto tečnije, ali su i zadržale svoju efikasnost. Možda nismo toliko svesni važnosti redovnog nanošenja krema sa SPF-om, ali naša koža definitivno nije ljubitelj sunčevih zraka.

krema sa spfom
Shuterstock 

Izlaganje kože suncu jedan je od glavnih razloga zašto prvi znaci starenja postaju sve izraženiji, a problem vremenom može postati veoma ozbiljan i drastično narušiti zdravlje same kože. Pored toga što u prvim danima proleća treba da vodimo računa da koža održi optimalan nivo hidratacije, podjednako je važno održavati zaštitu od sunca. Danas se na tržištu mogu naći kreme sa malo svetlijom formulom, a ne kredasto bele boje koja se predugo upija i koje su nevidljive ispod šminke.

Takođe, reč je o kremama koje istovremeno neguju kožu u svim njenim slojevima, pa umesto da zazirete od nanošenja SPF-a svakog jutra, radije pronađite proizvod koji ne samo da štiti već i neguje kožu lica. U nastavku smo odabrali kreme koje su veliki saveznici zdrave i negovane kože, a sigurni smo da ćete vrlo lako pronaći svog novog favorita!

CeraVe Moisturizers

CeraVe
CeraVe 

Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics

Beauty Of Joseon
Beauty Of Joseon 

La Roche-Posay Anthelios Age Correct

4_27984.jpg
benu apoteke 

 Bonus video

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

Izvor: Wanted A.N.