Nepodnošljive vrućine su stigle u grad, pa na sve načine pokušavamo pronaći adekvatno rešenje kako da se osvežimo. Osim odeće lakših materijala, rešenje nudi i bogat svet lepote u vidu laganih, tečnih proizvoda zahvaljujući kojima koža lica ostaje nahranjena i zadržava osećaj svežine tokom dana. U nastavku smo izdvojili nekoliko odličnih saveznika tokom visokih temperatura koje se ovih dana isplati imati pri ruci!

Iako bismo to trebali raditi tokom cele godine, ovih dana posebno ne napuštamo svoj dom bez dobrog SPF-a. Osim što je zaštitni faktor važan za zaštitu kože od štetnih sunčevih zraka, treba obratiti pažnju i na njegovo obnavljanje kada su temperature prilično visoke. Ako nanesete SPF u jutarnjim satima, to ne znači ništa ako provodite ceo dan u gradu, izloženi suncu.

SPF
lilly.rs 

SPF
benu apoteke 

Potrebno je obnavljati SPF jer se koža znoji, a alternative u spreju su se pokazale fantastičnom opcijom kada nemate vremena za nanošenje kreme, jer je dovoljno samo poprskati kožu lica kako biste obnovili zaštitu. Može se koristiti i preko šminke.

Mario Badescu sprej Tiktok/mariobadescu

Dalje, prskalice za lice su sjajan način da pružite koži potrebnu dozu hidratacije, ali i da se dobro rashladite. Prskalice takođe mogu zaštititi kožu od zagađenja i nahraniti je obiljem vitamina i hranljivih materija, pa su se pokazale kao savršeni primer jer odlično pripremaju kožu za šminku koja neće tako lako skliznuti sa lica.

Ako volite da nosite šminku i tokom visokih temperatura, onda je dobar prajmer vaš najbolji saveznik. Obavezno ga nanesite pre kreiranja baze kako se šminka ne bi rastopila, uvukla u pore kože ili skliznula sa lica.

Takođe, umesto teških pudera razmislite o toniranim kremama kao opciji koja savršeno spaja ujednačavanje kože lica i hranljivu negu koja je ovih dana neophodna. Osim što će osećaj na licu biti nešto lakši, stvorićete predivan, prirodan i svež izgled koji je mnogo prikladniji tokom vrelih meseci.