Sa višim temperaturama, naša koža je izložena ekstremnijim uslovima. Isto tako, sve veće izlaganje suncu doprinosi dehidraciji. Gelovi za umivanje ponekad mogu da izazovu isušivanje kože, te je važno izabrati one sa hidratantnom formulom, posebno leti.

Najgora stvar koju možemo priuštiti našoj koži je osećaj zatezanja nakon umivanja. Generalno suvoj koži je potrebna pomoć u jačanju prirodne barijere i zadržavanju vlage, a to ćete postići proizvodima čije su formule bogate prirodnim biljnim uljima i masnim kiselinama.

Umivalica koja ne isušuje kožu lica.
Shutterstock 

Takođe, da biste postigli maksimalnu hidrataciju, trebalo bi da izbegavate proizvode koji sadrže sastojke koji isušuju kao što je salicilna kiselina, i da se odlučite za opcije koje sadrže sastojke kao što su PHA i AHA.

Među najboljima su bili Toleriane hidratantni gel za umivanje brenda La Roche Posay, Neutrogenina linija Hydro Boost linija se takođe pokazala kao dobar izbor za suvu kožu. Dermalogica UltraCalming gel će hidrirati i obnoviti osetljivu kožu, a bezbedan je za upotrebu i oko očiju. Najbolje ocenjen proizvod popularnog brenda Glossier je njihov Milky Jelly Cleanser nakon kog sigurno nećete imati osećaj zatezanja na koži.

Završićemo sa još jednim visoko ocenjenim proizvodom, CeraVe hidratantnim sredstvom za čišćenje. Ovaj proizvod efikasno uklanja šminku i nečistoće, može se koristiti na koži lica i tela, a što je najvažnije, dovoljno je nežan da neće uništiti prirodni zaštitni sloj kože i izazvati iritaciju.

Preporučujemo da isprobate neke od ovih proizvoda, ali uvek se vodite reakcijom sopstvene kože kako biste izabrali najbolji proizvod za vas.

Dermalogica-UltraCalming gel

Dermalogica-UltraCalming gel.
dermalogica 

Glossier-Milky Jelly Cleanser

Glossier-Milky Jelly Cleanser.
glossier 

CeraVe-Hydrating Cleanser

CeraVe-Hydrating Cleanser.
CeraVe 

La Roche Posay-Toleriane

La Roche Posay-Toleriane.
la roche posay 

Neutrogena-Hydro Boost

Neutrogena-Hydro Boost.
neutrogena