Kao i kod svih tipova kože, masna koža zahteva posebnu negu, što znači da je pronalaženje najboljih hidratantnih krema za ovaj tip kože izazovnije nego što se može pretpostaviti.

U idealnom slučaju, osobe sa masnom kožom mogu razmotriti upotrebu nekomedogenih hidratantnih krema koje pružaju dugotrajnu hidrataciju, a istovremeno ne zapušavaju pore. Uopšteno, trebalo bi izbegavati kreme sa masnom formulom, naročito ako se planira dodatna upotreba kreme sa SPF-om..

Preporučuje se korištenje laganih hidratantnih krema bez ulja, po mogućstvu na bazi vode ili gelaste strukture. Matirajuće formule su odličan izbor, posebno tokom leta, jer mogu pomoći u kontroli lučenja ulja i sebuma.

krema za masnu kožu lica
Instagram 

Iako je uobičajeno verovanje da je sušenje kože najbolji pristup borbi protiv masnoće, istina je suprotna. Masna koža, kao i koža sklonija aknama, takođe zahteva hidrataciju. Razumemo da može biti zastrašujuće samostalno odabrati pravu negu, s obzirom na brojne brendove i opcije. Srećom, mi smo tu da vam olakšamo taj proces! Otkrijte favorite u nastavku.

Kiehl’s Oil-Free Ultra Facial Cream

Drunk Elephant Protini Moisturiser

Neutrogena Hydro Boost Water Gel Moisturiser

CeraVe AM Facial Moisturising Lotion SPF30

La Roche-Posay Effaclar Mat

Vichy Aqualia Thermal Gel Cream Hydrating Moisturiser

Bonus video

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

Izvor: Wanted A.N.