Ako ste mislili da nega kože lica prestaje odabirom dobrog sredstva za čišćenje, seruma i hidratantne kreme, podsećamo vas da koža na licu nije svuda iste teksture. Tanka koža oko očiju zahteva posebnu pažnju, a ujedno je i mesto gde je naše doba najvidljivije, a često je i suvo i osetljivo.

Osetljivo područje oko očiju je deo kože lica koje je izuzetno tanko, zbog čega zaslužuje malo više nege. Klasičan izbor hidratantne kreme ponekad može biti pretežak za ovo delikatno područje, a da bismo uklonili sve tragove umora i prve znake starenja, proizvod koji nanosimo na okoloočno područje mora biti bogat aktivnim sastojcima i istovremeno bezbedan za oči.

Kako deluje okoloočna krema?

Postoji nekoliko korisnih načina na koje okoloočna krema može da deluje. Prvo, a verujemo svima, najvažnije je vraćanje svežeg izgleda i ublažavanje tvrdoglavih podočnjake. Reč je o kremama koje zahvaljujući svojim umirujućim sastojcima zaglađuju kožu i smanjuju njen otok. Osim toga, hidratacija i ishrana ovog dela kože učiniće manje vidljivim fine linije, a to je posebno važno ako želite besprekoran izgled šminke, odnosno pudera, koji često ne izgleda onako kako bismo želeli u ovo području.

Žene preko 40 godina najviše hlave, sada već dobro poznatu, Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado kremu za okoloočno područje.

U pitanju je hranjiva krema za područje oko očiju sa avokadom koja pruža eksplozivnu dozu hidratacije. Formulisana sa uljem avokada, beta-karoteniom i ši puterom, ova krema je omiljeni proizvod Kiehl’sovih kupaca.

Prednosti Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

  • Nežno hidrira osetljivo područje ispod očiju
  • Jedinstveno koncentrovana formula koja ne ulazi u oči
  • Njena sigurnost je oftalmološki i dermatološki testiran
  • Za sve tipove kože, uključujući i osetljivu kožu

Može se koristiti i kao maska. Nanesite deblji sloj na područje oko očiju, držite masku 10 minuta, a potom uklonite višak proizvoda koji se nije upio.

 Bonus video

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

   Izvor: Wanted A.N.