Balzami za usne su oduvek zauzimali posebno mesto u mom srcu. Bili su uz mene kroz moje tinejdžerske godine, kasne tinejdžerske godine i sada moje dvadesete, pomažući da mi usne uvek budu meke. U stvari, prilično sam sigurna da je balzam za usne bio moj prvi kozmetički proizvod ikada. Nazovite me sentimentalnom, ali ovo definitivno garantuje prostor o kom se ne može pregovarati na mojoj polici, neseseru ili džepu za neophodne popravke u pokretu.

Slično kao što biste svakodnevno koristili svoju hidratantnu kremu za lice, koža na našim usnama takođe zahteva redovnu negu. Na kraju krajeva, prekomerna suvoća može dovesti do ispucalih usana, pukotina i finih linija, što takođe ne pomaže kada je u pitanju nanošenje omiljenog karmina ili olovke za usne. Dakle, da, priprema kože i usana je sve.

Dobar balzam za usne će ponuditi hranljive sastojke kao što su biljna ulja, shea puter, kokosovo ulje, ulje peperminta, kao i glicerin, hijaluronska kiselina za ponovnu hidrataciju usana.

Da bismo vam pomogli da odlučite, sastavili smo listu najboljih balzama za usne koji odgovaraju svakom budžetu i preferencijama, sa proizvodima vrhunskih brendova kao što su YSL i Dior, kao i neke razumnije kupovine od La Roche-Posay, Weleda i još mnogo toga.

Laneige Lip Sleeping Mask

Laneige Lip Sleeping Mask
jasmin 

Yves Saint Laurent Loveshine Lipstick

Yves Saint Laurent Loveshine Lipstick
Yves Saint Laurent 

Dior Addict Lip Glow

Dior Addict Lip Glow
dior 

Weleda Skin Food Lip Balm

Weleda Skin Food Lip Balm
screenshoot/apotekasrbotrade 

La Roche-Posay Cicaplast Baume Lips

La Roche-Posay Cicaplast Baume Lips
benu apoteke 

 Bonus video

Kako oporaviti suve usne u 2 koraka? Tiktok/shereeneidriss

Izvor: Glamour/ Wanted A.N.