USNE SU VAM ISPUCALE I ČESTO SUVE? Isprobajte piling od 3 sastojka koja već imate kod kuće

Znamo da su u hladnim mesecima naše usne najosjetljivije ni najlakše pucaju. Zato vam predstavljamo delotvoran prirodni piling koji će ih učiniti savršeno glatkim.

Rawpixel Ltd. 

Ako u zimskom periodu često imate ispucale usne, trebate im posvetiti posebnu pažnju. Uz balzame koji će ih zaštititi i negovati, u rutinu bi trebalo uvesti i piling koji će ukloniti sloj mrtvih ćelija i tako ih pripremiti za bolje i brže upijanje hidratantnih sastojaka iz krema i balzama.

Isto tako, čak i ako nemate većih problema s usnama, piling će usne učiniti glatkima što je posebno važno za sve ljubitelje mat ruževa koji umeju vrlo jasno da naglase sve nepravilnosti na usnama.

nanosenje balzama za usne
Shutterstock 

Uz kupovne verzije, uvek se možete odlučiti za piling iz kućne radinosti što je jeftinija verzija jer sve sastojke sigurno već imate u kući.

Za piling vam je potrebno:

- šećer
- med
- sok od limuna
- ulje (maslinovo ili kokosovo)

U posudi pomešajte šećer, med, sok od limuna i malo ulja (tek toliko da se svi sastojci lepo sjedine). Možete koristiti maslinovo, ali i kokosovo ulje koje će usne dodatno hidratirati. Dobijenu smesu nanesite na usne pa ih lagano masirajte kružnim pokretima. Nakon masaže, smesu ostavite par minuta na usnama, isperite i nanesite balzam.

usne
printscreen/ youtube 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1