Kada je u javnost dospela vest da se američki milijarder Bil Gejts i njegova dugogodišnja partnerka Melinda razvode, sve je zanimalo koji je glavni razlog.

U javnom obrazloženju su rekli da "više ne veruju da mogu zajedno da rastu ka par" i time stavili tačku na nagađanja.

Tokom braka nisu ih pratile velike afere o njihovom privatnom životu, ali je sada je dospelo u javnost da je Bil pre braka sa Melindom vodio prilično raskalašnu mladost i da je često priređivao razuzdane žurke.

Naime, novinar i Gejtsov biograf Džejms Volas je tokom 90-ih napisao dve knjige o osnivaču Majkrosofta koje pružaju uvid u Bilov privatan život o kome on ne želi da priča i vešto ga skriva.

bil gejts
PETER MENZEL / Sciencephoto / Profimedia 

U tim kjigama opisuju se i bludne žurke koje je milijarder u svojoj mladosti često organizovao sa mnoštvom devojaka i striptizeta.

"U tom periodu puno klinaca iz "Majkrosofta" bili su mladići koji po dva, tri dana nisu skidali majice sa flekama od pice dok su razvijali neki softver.

Organizovali su prilično lude zabave, išli su po klubovima i tražili striptizete koje su dovodili u Bilov dom. On tada nije bio nevinašce ili nekakav štreberčić. Imao je život", rekao je ovaj novinar u intervjuu za "Daily Mail".

Ovaj autor ističe da mediji nisu objavljivali vesti o ovim zabavama jer su želeli dobar protok vesti o poslovnim potezima ovog preduzetnika.

Džejms takođe tvrdi da je Gejts bio veliki miljenik striptiz barova koje je često posećivao, a neretko je unajmljivao plesačice da dođu u njegov dom, a potom bi zajedno skakali goli u njegov bazen i zabavljali se do sitnih sati.

Dodaje i da je ovakvo ponašanje i te kako ostavilo traga na njegov odnos sa Melindom.

"Iako je Gejts počeo da se zabvalja sa Melindom još 1988. godine, još neko vreme flertovao je sa drugim ženama, pogotovo kada je bio na službenom putu. Redovno se udvarao novinarkama koje su pratile poslovanje "Majkrosoft".

Bilo je opšte poznato da je ženskaroš, iako se o tome malo pisalo, jer su Gejts i "Majkrosoft" bili nepresušan izvor informacija i dobrih priča za novinare poput "New York Times" i niko nije želeo da se sa tim prestane.

"Melinda je sve to odlično znala, njihova veza bila je puna uspona i padova. U jednom trenutku prekinuli su vezu na godinu dana, navodno jer on nije želeo da se obaveže. Kada su se 1992. opet zbližili, njihova je veza bila čvršća nego ikada", ispričao je Volas.

Ovakve navode potvrdio je i Ver Raburn, dugogodišnji Gejtsov prijatelj i bivši izvršni direktor. On je za "Daily Mail" potvrdio da je Bil uživao u organizovanju zabava i da u početku veze nije bio veran Melindi.

Bil je po njegovom navodu Melindi bio neveran nakon njihovog venčanja 1994. godine kao i to da se par u proteklih nekoliko godina dosta udaljio, kao i da su im se razilazili pogledi kada je reč o radu njihove Fondacije Bil i Melinda Gejts