Kada se pre nekoliko dana pojavila informacija da se poznati filantrop Bil Gejts i njegova supruga Melinda razvode, svu su željno iščekivali ko će naslediti ogromno bogatstvo.

Kako stvari stoje, biće da će milijarde dolara dobiti niko drugi do njihova najstarija ćerka Dženifer koja se oglasila na svom Instagram nalogu čim se pojavila vest da se njeni roditelji razvode, a strani mediji su preneli da su velike šanse da će upravo ona biti glavna naslednica.

dzenifer gejts
printscreen/instagram/jenniferkgates 

- Zdravo prijatelji. Do sada je mnogo vas čulo da se moji roditelji razvode. Bilo je ovo veoma stresno razdoblje u našim životima. Jođ uvek učim kako da procesuiram sve što se dešava, kao i emocije, ali i da pružim podršku članovima porodice u ovom trenutku, i zahvalna sam na prostoru da sve to uradim. Neću lično komentaristi ništa vezano za razvod, ali želim da znate da mi vaša podrška i lepe reči mnogo znače. Hvala vam što razumete našu želju za privatnošću dok pokušavamo da se naviknemo na novu fazu u našim životima. S ljubavlju i poštovanjem, Džen - napisala je na svom storiju.

Međutim, odavno je poznato da su Bil I Melinda "zavetovali" svoje milijarde kako u humanitarne svhe, tako i na različita istraživanja dok će njihova deca naslediti jedva 1 posto ukupnog bogatstva.

Tokom odrastanja Dženifer Gejts (25), kao i njen brat Rori i sestra Fibi, morali su da prate stroga pravila oca i majke, te im je, primera radi, bilo zabranjeno da koriste telefon do 14 godine.

Obrazovanje je bilo ono što je glavno u ovoj porodici, te je mlada Dženifer diplomirala na prestižnom univerzitetu Stefrod 2018. godine, odsek biologija, a u intervjuu za "Sidelines Magazine" rekla je da ju je dečji pedijatar inspirisao da svoje obrazovanje usmeri u pravcu medicine.

Pored visokog obrazovanja Dženifer je veliki ljubitelj konja i konjskih trka. Otac zbog velike pasije prema konjima ćerki je kupio imanje u Velingtonu na Floridi koje je koštalo oko 37 miliona dolara, piše "Business Insider".

Dženifer kao profesionalni džokej više puta se takmičila na prvenstvima u Americi i u razgovoru sa "Horse Network" rekla je da joj je bilo teško da balansira sport i školu.

dzenifer gejts
DyD Fotografos/Geisler-Fotopress / AFP / Profimedia 

Bil Gejts je odgajao decu tako da se svako od njih profesionalno ostvari u karijeri koju je izabrao. U razgovoru za "Daily Mail" 2011. godine rekao je da će njegova deca naslediti po 130 milijardi dolara. "To znači da će svako od njih morati da pronađe svoj put", rekao je Gejts.

Međutim, svari su se u međuvremenu promenile pa se ispostavilo da će deca naslediti "samo" po 10 miliona dolara, a to je potvrdio i u intervjuu za "This morning" šou.

Ipak, teško da su ih Bil I Melinda ostavili na cedilu. Pred kraj studiranja, uskoro bivši supružnici kupili su stan za Dženifer u vrednosti pet miliona dolara koji je u blizini fakulteta.

Porodica je u januaru 2020. godine objavila da se Dženifer verila za Najela Nasara koji je zajedno sa Dženifer studirao na Stanfordu.

"Jedva čekam da provedem ostatak života sa njim", napisala je Dženifer na Instagramu.

Najstarija ćerka Bila i Melinde rekla je da koristi svoje privilegije kako bi pomogla drugima.

"Rođena sam u jako privilegovanoj porodici. Mislim da treba da koristimo takve prilike kako bi smo pomagali drugima u nadi da učinimo svet boljim mestom", rekla je Dženifer.

Podsećamo da je pre dva dana objavljeno saopštenje Bila i Melinde o razvodu.

"Nakon mnogo promišljanja i rada na našem odnosu, doneli smo odluku da okončamo brak. U proteklih 27 godina odgojili smo troje neverovatne dece i postavili temelj koji omogućava ljudima širom sveta da vode produktivne i zdrave živote. Nastavljamo da delimo veru u tu našu misiju i nastavićemo da zajedno radimo u fondaciji, ali više ne možemo da rastemo zajedno kao par u narednoj životnoj fazi. Molimo za poštovanje naše privatnosti dok pokušavamo da uhvatimo pravac u ovom novom životu", glasila je zajednička poruka Bila i Melinde objavljena na Tviteru. Šta će se desiti sa ogromnim bogastvom i koliko će na kraju ko naslediti, ostaje da vidimo u narednom periodu. 

Još neke fotografije Dženifer pogledajte u galeriji: 

DyD Fotografos/Geisler-Fotopress / AFP / Profimedia, printscreen/instagram Dženifer Gejts