Nedavno je magazin "Forbes" objavio svoju tradicionalnu godišnju listu milijardera za koju strani mediji pišu da je ove godine "eksplodirala". Na listi se ove godine nalazi više od 2.700 osoba, od čega se njih gotovo 500 na istoj našlo prvi put.

Novo lice na čuvenoj listi je kraljica mreža za upoznavanje Vitni Vulf Herd, žena za koju verovatno niste čuli, ali koja itekako ima čime da se pohvali. Naime, Vitni je osnivač aplikacije za upoznavanje Bumble, a njeno bogatstvo se znatno povećalo nakon što je u februaru izašla na berzu, a akcije kompanije su vrtoglavo skočile.

Tako je postala najmlađa žena na svetu koja je sama zaradila svojih miljardu dolara, odnosno novac nije dobila nasleđem ili nakon razvoda.

Ova 31-godišnjakinja ističe da je tajna uspešnog direktora u tome da sebe ne shvata preozbiljno. Vitni je za razliku od većine preduzetnika koji tvrde da treba "ginuti" za posao, naglasila koliko je važno pronaći balans između posla i privatnog života.

Kako kaže da je ključno pronaći vreme za porodicu, čak i ako to znači da treba da uzmete slobodno popodne, piše BBC.

Tinder pre osnivanja Bumble

Ono što je interesantno je to da je ova plavuša šre nego što je pokrenula Bumble, bila deo osnivačkog tima Tindera. Međutim zbog nesuglasica sa drugim rukovodiocima, od kojih joj je jedan bio i partner, donela je odluku da napusti kompaniju. Ubrzo nakon odlaska iz Tindera, podnela je tužbu protiv seksualnog uznemiravanja, što su iz kompanije koja upravlja Tinderom odbacili, ali su svakako platili više od milion dolara kako bi postigli nagodbu.

Tvrdila je da je joj njen bivši šef i dečko Džastin Matin slao pretnje, pogrdne poruke i ukinuo njenu titulu koosnivača Tindera.

Vitni je u intervjuu za "Graciju" 2016. tvrdila da je ona smislila ime Tinder.

- Igrali smo se sa gomilom reči. Tinder je grmlje koje rasplamsava plamen. Da budem iskrena, ne čini me genijem niti mudracom to što sam došla na tu ideju. Mislim, izvadite rečnik i bilo ko u sobi je mogao da dođe do nje, rekla je ona.

Želim da Internet postane lepše i ljubaznije mesto

Kao rezultat čitavog postupka, kaže da se suočila sa užasnim uvredama na mreži, zbog čega je izbrisala svoj nalog na Tviteru.

"Želim da Internet postane lepše i ljubaznije mesto", rekla je jednom prilikom. Upravo zato Bumble se svodi na to da žene imaju kontrolu, a fokus njene aplikacije je na tome da samo žene mogu da započnu razgovor. To je jednostavna ideja, ali čini veliku razliku u dejting svetu kada su žene često bomardovane neželjenim porukama od strane različitih udvarača.

Iako Vitni svog supruga Majkla Herda, koji je ugostitelj, ali i radi u naftnoj indrustriju, nije upoznala virtuelno, jeste mu prva prišla još davne 2013. kada su oboje bili na skijanju u Aspenu. Par je stao na ludi kamen u junu 2017. u italijanskom gradu Positano, a dve godine kasnije dobili su i prvo detem sina Bobija.

Gospođa Vulf Herd Bumble je osnovala uz pomoć ruskog investitora i milijardera Andrja Adrejeva, koji je takođe imao udea i u aplikaciji Badoo, a akcije obe kompanije prodao je u novembru 2019. godina.

Ova Amerikanka, koja je odrasla u Juti, pre nekoliko godina progovorila je i o nasilnoj vezi u kojoj je bila kao tinejdžerka, a koja ju je uništila, ali i inspirisala da se obrazuje i informiše kada je reč o rodnoj dinamici i ravnopravnosti.

"Ne moram više nikome da se pravdam. Zbog čega bih čistila tuđu dramu? Žene uvek uklanjaju tuđi nered", rekla je u tom intervjuu.

Inače, najnovija Bumble kampanja usmerena je protiv uvreda na račun tela, a zabranjuje pogrdne primebde u vezi sa izgledom, oblikom i veličinom tela.

Zanimljivo je da je Vitni takođe bila vodeća snaga za donošenjejednog zakona u Teksasu. Ovaj zakon, koji je potpisao guverner Greg Abot 2019, učinio je slanje nepristojnih fotografija bez dozvole zločinom koji se kažnjava novčano, do 500 dolara.