Nakon ubistva Haline Hačins dugo se pričalo o tome da li će se i ko naći na otpuženičkoj klupi.

Brojne istrage pokazale su niz zanemarenih pravila na setu, a iako je u celoj priči najmanja krivica bila Boldvinova, porodica ubijene snimateljke ipak je rešila da ga krivično goni.

Advokat Brajan Paniš koji zastupa Galininog supruga Metjua održao je konferenciju za medije u Los Anđelesu u utorak i najavio dizanje tužbe protiv Boldvina i "svih ostalih odgovornih za bezbednost na setu". Tužba će biti podignuta zbog neodgovornog i rizičnog ponašanja, jer, kako kaže advokat, zbog rezanja troškova štedelo se na svemu, pa i na bezbednosnim postupcima, što je na kraju i dovelo do tragedije.

Aleka Boldvina tuži porodica pokojne Haline Hačins.
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Paniš tvrdi da je nezavisna istraga otkrila "brojne prestupe u standardima filmske industrije".

Podsetimo, Galina je pogođena prilikom vežbanja scene pucnjave u crkvi. Plan je bio da se urade probni snimci kako bi ekipa filma znala iz kog će ugla scena biti snimljena.

"Dobro, znači izvući ću pištolj i pucati", rekao je, kako kažu članovi ekipe, Alek Boldvin. Držao je revolver Colt 45, a verovao je da su u njemu ćorci, kako je oružarka i potvrdila.

Alek Boldvin ubio je Halinu Hačins na setu filma "Rust".
Sonia Moskowitz Gordon / Zuma Press / Profimedia 

Nakon tih reči, prolomio se pucanj. Na užas svih, u revolveru nisu bili ćorci već pravi metak koji je ubio Galinu i ranio režisera Džoela Suzu. Kako svedoče članovi ekipe, iz ramena Galine Hačins krenula je krv, a ona je pala unazad, direktno na električara i režisera. Džoel se u tom trenutku zgrčio na podu, držeći se za rame.

Halina Hačins pogođena je nakon što su u pištolju rekvizitu bili pravi meci.
Sonia Recchia / AFP / Profimedia 

Alek Boldvin gledao je užasnut u scenu i neprekidno vikao: "Šta se dođavola desilo?!".

Inače, iako se isprva govorilo da Aleka neće tužiti, a glumac je čak i na sahrani i pomenu Haline bio veoma blizak sa njenim suprugom, i kasnije za medije rekao da se redovno čuju, kako pišu strani mediji, okidač da se promeni odluka bio je Boldvinov nedavni intervju, odnosno rečenica da "on nije ubio Halinu".

Alek Boldvin bio je blizak sa mužem pokojne snimateljke.
Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Nisam povukao okidač. Nikad u životu ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz", tvrdio je on.

Halinin otac Anatolij rekao je da ne razume Boldvinovu tvrdnju da je ubio njegovu ćerku "bez povlačenja okidača". Iako je u početku odbio da osudi glumca, sada insistira na tome da mora da preuzme deo krivice za smrt njegove ćerke.

"Postoji mnogo ljudi koji su krivi, ali gospodin Boldvin je bio osoba koja je držala oružje, da nije on pucao, ona ne bi umrla", rekao je Paniš.

Otac pokojne Haline Hačins krivi Aleka zbog tragediije.
Instagram 

On je, takođe, govorio i o svojoj zabrinutosti što je Boldvin izbrisao tvitove poslate nakon horora.

"Ne mogu da razumem Alekovo ponašanje. Zašto je obrisao svoje tvitove kada je postalo jasno da je bilo snimanja na probi? A zašto je pucao na pripremama? Revolver je tip pištolja koji ne puca pre nego što se pritisne okidač i Alek je delimično kriv za ispaljivanje tog metka. Jasno mi je da je Boldvin ispalio hitac iz svoje ruke, tako da mi je teško da razumem kako on ne može da bude delimično odgovoran za smrt moje ćerke", rekao je otac, prenosi "The Sun".

Aleka Boldvina osudili su jer je izbrisao tvitove na kojima su videi sa snimanja filma.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Anatolij je rekao i to da nije siguran da li će se njegov unuk Andros, koji ima devet godina, ikada moći da se potpuno oporavi od ove tragedije.

"Andros se polako vraća u život, ali ovo je ogroman udarac za sve nas", ispričao je.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!