U jezivoj nesreći na setu filma "Rust" poginula je snimateljka Halina Hačins, a ranjen režiser Hoel Souza kada je na njih pucao Alek Boldvin.

Već drugi dan ima kako se diskutuje o spornoj sceni, kao i protokolima koji su prekršeni zbog čega je na kraju i došlo do fatalnog ishoda.

Ironija je što su radnici na setu već protestovali i na neki način ukazali do čega može da dođe ukoliko se sigurnosne mere ne dovedu u red. Osim što je Alek Boldvin ignorisao čuveno "zlatno pravilo" po kom se rekviziti nikad ne upiru u prave ljude, ogroman deo krivice je i na radnicima koji su zaduženi za proveru oružja.

alek boldvin ubio je snimateljku halinu hacins
Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Glavni teret pao je na oružarku Hanu Gutirez Rid kao i njenog pomoćnika, čiji je zadatak bio da provere pištolje pre nego što se daju glumcu. Kako piše "Daily Mail", Hana je postavila tri pištolja, a Hoel je uzeo Kolt pištolj i dao ga glumcu. Navodi se da su rekli Boldvinu da su u pištolju "ćorci" i da je siguran.

hana nije proverila oruzje na setu
pritnscreen/instagram 

Gutirez je inače ćerka poznatog holivudskog oružara i kaskadera Tela Rida. U jednom podkastu je rekla da razmišlja o glumi i modelingu ali da želi da se bavi ozbiljnijim poslom. Tom prilikom je i otkrila da je prihvatila posao na filmu "Rust" iako nije bila bila sigurna da je spremna za to, kao i da joj je ovo prvi put da je oružar.

Iako se Hana do sada nije oglašavala za medije, pojedini su pokušali da opravdaju situaciju s obzirom da devojka nema mnogo iskustva, međutim, sada su procurili detalji da ovo nije prvi put da nije proverila oružje na setu filma.

Naime, oružarka jednom prilikom dala 11-godišnjem detetu neproveren pištolj, kao i da je i ranije viđena kako oružje "puni" na nesiguran način.

"Bila je malo nemarna sa oružjem, mahala je s vremena na vreme", naveli su izvori sa seta.

Takođe, Alek je nakon nesreće unezverno vikao da mu "za sve ove godine nikad nisu dali pištolj napunjen pravim mecima". Svedoci s lica mesta rekli su da Alek Boldvin nije mogao da se smiri od šoka zbog tragedije, a nekoliko sati kasnije prvi put se oglasio na Tviteru.

alek boldvin nikad nije imao pistolj sa pravim mecima
Youtube 

"Ne postoje reči koje bi opisale moj šok i tugu zbog tragične nesreće koja je oduzela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj duboko poštovanoj koleginici. U potpunosti sarađujem sa policijskom istragom kako bi bilo otkriveno kako je došlo do tragedije", poručio je Boldvin, a ukoliko ste propustili kako izgleda ubijena Halina Hačins, pogledajte njene fotografije u galeriji na kraju teksta.

Instagram Halina Hačins