Svet je potresla vest da je Alek Boldvin upucao koleginicu Halinu Hačins na snimanju, dok je reditelja Hoela Souzu ranio. Ovim povodom glumica Debra Mesing se oglasila na Tviteru gde je dala podršku Aleku Boldvinu nakon što je slučajno ubio koleginicu Halinu Hačins na snimanju svog novog filma "Rust".

Tom prilikom je i Beni Džonson, poznat kao konzervativna medijska ličnost, reagovao na tvit gde je napisao:

"VAŽNA VEST: Alek Boldvin je ubio osobu pištoljem, krivična istraga je u toku. Ovo je pravi naslov za vas."

Pitanje pravog pištolja na setu se danas ponavlja u više tekstova i u svim komentarima i nikome nije jasno kako je pravo oružje završilo na setu.

Na naslov da je Alek Boldvin koristio pravi pištolj reagovala je glumica Debra Mesing koja je na Tviteru napisala:

"Apsolutno NIJE. Predat mu je pištolj rekvizit. Koristio ga je u sceni. Tada se dogodio katastrofalan događaj gde je Halina Hačins izgubila život, a Džoel Souza povređen. Molim se za sve njihove porodice".

Debra i Aleks su imali priliku da nekoliko puta do sada rade zajedno, između ostalog su radili i na seriji "Vil i Grejs".

Aleka Boldvina je ispitala policija u Sante Feu i glumac je pušten bez podizanja optužnice.

debra mesing
Shutterstock 

Prema pisanju stranih medija, glumica Frensis Fišer rekla je da joj je Souz potvrdio da je napustio bolnicu, a istu informaciju preneo je i Sky News.

Producentska kompanija saopštila je da je cela glumačka ekipa potresena današnjom tragedijom i upućuju njihovo najdublje saučešće Halininoj porodici i voljenima.

haljina koju je ubio alek boldvin
Instagram 

"Zaustavili smo produkciju filma na neodređeno vreme i u potpunosti sarađujemo sa istragom policije Santa Fea", pisalo je u objavi.

Ova istraga ostaje otvorena i aktivna, a u vezi sa ovim incidentom nisu podignute optužnice.