Alek Boldvin glavni je akter nesreće koja se dogodila u Santa Freu. Naime, glumac je na setu usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio kolegu, koproducentra Džoela Souzu, kada je pucao iz pištolja koji je trebalo da bude napunjen "ćorcima".

Aleku su mnogo pre ovog jezivog incidenta mnogi dodelili nadimak "skandal-majstor". Bio je poznat po mnogobrojnim pikanterijama kojima je punio naslovne strane i portale, ali Boldvinov odnos sa ćerkom uzdrmao je javnost.

alek boldvin
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Njegova bivša supruga Kim Besindžer i on otimali su se šest godina oko starateljstva nad ćerkom, a ona je potrošila milione na advokate. Iako su važili za jedan od najlepših parova devedesetih godina, 2000. godine usledio je razvod koji su mediji pomno pratili.

Vrhunac njihovog odnosa nastupio je kada je u javnosti isplivao snimak na kom Alek besno urla na ćerku Ajrland, koja je rođena 1995. godine, nazivajući je "bezobraznom svinjom". Iako je bitka za starateljstvo bila burna, sud je presudio da će Alek i Kim imati zajedničko starateljstvo.

alek i kim
Shutterstock 

To nije bilo dovoljno da se čuveni skandal-majstor smiri. Njegove ispovesti i žalbe o tome da Kim ne poštuje odluku suda i da mu ne dozvoljava da vidi ćerku, bile su brojne. Ipak, Alek je vremenom uspeo da izgladi odnose sa ćerkom.

Ajrland danas ima 26 godina i bavi se manekenstvom i glumom. Kim je jednom prilikom rekla da se trudila da drugačije vaspita svoju ćerku.

- Svaki razvod je težak za dete, koliko god se roditelji trudili da to ne bude. Zato sam Ajrland odgajala neobično. Dala sam joj slobodu da radi šta god poželi i šta god joj padne na pamet jer sam želela da odrasta okružena srećom i ljubavlju - rekla je Kim svojevremeno.

ajrland boldvin
Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ajrland Boldvin često objavljuje fotografije na kojima je gotovo naga, zbog čega je dolazila u sukobe sa svojim ocem.

Osim toga, glumac je nekoliko puta imao problema sa policijom. Pre tri godine uhapšen je posle svađe oko parking mesta ispred njegove kuće u Njujorku, nakon što je udario drugog vozača.

Boldvin je tvrdio da član njegove porodice ima pravo na parking mesto ispred kuće na koje se parkirao drugi vozač. Njih dvojica su počeli da se svađaju i guraju, a onda je Boldvin udario 49-godišnjeg vozača koji je prevezen u bolnicu zbog bolova u vilici.

Kada je vozio bicikl u pogrešnom smeru u Njujorku, ponovo je usledio sukob sa policijom.

- Policajac me je uhapsio i stavio mi lisice na ruke zbog toga što sam išao u pogrešnom smeru. U međuvremenu, fotograf ispred moje kuće ponovo je prestravio moju ćerku i gotovo je udario kamerom. Policija ništa nije uradila. Njujork je karneval gluposti i sad želi da kažnjavamo ponašanje koje je nekad bilo benigno, a sve da bi se ostvario prihod - oglasio se glumac na društvenim mrežama i dodao:

- Tražio sam od policajaca da mi napišu kaznu. Ako vam kažu da sam tražio povlašćen tretman, onda lažu. Mislim da je smešno staviti lisice na ruke nekome ko je vozio bicikl u pogrešnom smeru. Policajac je slagao da sam se ponašao nedolično. To je samo kazna za vožnju bicikla, mogu to da podnesem - napisao je glumac.

alek boldvin
Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia