Nakon što je na snimanju filma usmrtio snimateljku Halinu Hačins, holivudski glumac Alek Boldvin potpuno je slomljen.

Na Tviteru kruže njegove fotografije nakon nemiliog događaja u kom je ranjen i reditelj filma Doel Souza.

Proslavljeni holivudski glumac telefonira, a potom stavlja ruke na kolena i savija glavnu, vidno razoren. Do tragedije je došlo na snimanju filma "Rust" ("Rđa") u Novom Meksiku.

Pucnjava se desila u drvenoj crkvi, montiranoj kao deo seta, a veruje se da je Boldvin na setu potegao filmski pištolj i da su tom prilikom pogrešno upotrebljeni meci, tzv. ćorci.

Prema navodima vlasti, Halina Hačins je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar "Kristus St. Vinsent", gde je prošao tretman zbrinjavanja zbog povreda.

- Njih dvoje su zadobili su prostrelne rane, kada je glumac i producent Alek Boldvin (68) ispraznio vatreno oružje. Ispitali su ga policijski inspektori i bio je u suzama - rekli su iz policije, a preneli su strani mediji.

alek boldvin
Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U saopštenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće usled nepravilnog korišćenja filmskog oružja. Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.