Filmski svet je u šoku, nakon što je holivudski glumac Alek Boldvin upucao na setu iz filmskog rekvizita snimateljku Halinu Hačins (42) i reditelja Džoela Souza (48). Ona je preminula, a on je povređen.

Strašna tragedija u Holivudu podsetila je na slučaj iz 1994. godine kada je glumac Majkl Masi na setu upucao Brandona Lija, sina Brus Lija, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

Naime, Li je tada imao samo 28 godina, a u filmu "Vrana" igrao je glavnu ulogu. Iako se prvo sumnjalo na ubistvo, dokazi su pokazali da se radi o nesrećnom slučaju. U pištolju su greškom bili pravi metci. Mesi je o tome u javnosti prvi put progovorio 11 godina kasnije, u 2005. godini.

brendon li
Miramax Collection / Everett / Profimedia 

Art Šol

Art Šol rođen je 1931. godine. Ceo život je bio zaljubljenik u avione, a bio je i vlasnik pilotske škole. Uz to je za Holivud snimao scene akcije. Poslednju je snimio za "Top Gun".

Nakon što je u jednom trenutku tog 16. septembra 1985. godine izgubio kontrolu nad avionom, ni on ni avion nikada nisu pronađeni

Vik Morou

Glumac Vik Moriu i dvoje dečjih glumaca Mika Din Li (7) i Rene Šin-Ji Čen (8) umrli su nakon što je na njih pao helikopter iz kojeg se snimala jedna scena za film "Twilight Zone: The Movie".

Eksplozija je zahvatila rep helikoptera nakon čega se on počeo da se nekontrolisano vrti i pa je na zemlju. Posada istog je preživela.

vik morou
- / Everett / Profimedia 

Natali Vud

Glumica Natali Vud preminula je 1981. godine u pauzi snimanja filma "Brainstorm". Utopila se kada je bila na krstarenju sa suprugom i prijateljima. Ova tragedija proglašena je nesrećnim slučajem. Iako je većinu scena snimila , one koje su nedostajale snimila je dvojnica.

Nensi Marčand

Glumica Nennsi Marčand poznata je po ulozi Livije Soprano, Tonijeve majke u hit seriji "Sopranovi", umrla je 2000. godine od raka pluća, a njena smrt je inkorporirana u priču treće sezone serije. Karijeru je počela 1951. godine kao pozorišna glumica.

Pol Voker

Zvezda filma "Fast and furious" poginuo je 2013. godine u saobraćajnoj nesreći. Kada je tragično izgubio život, film na kojem je radio bio je snimljen napola. U znak sećanja na glumca, napravljen je njegov digitalni lik koji se pojavio u filmu.

pol voker
Shutterstock 

Merlin Monro

Glumičina iznenadna smrt u njenom domu u Los Anđelesu 5. avgusta 1962, službeno je proglašena samoubistvom velikom količinom tableta za spavanje. Monro je u to vreme snimala film "Something's Got to Give" koji nikada nije završen.

merlin monro
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Hit Ledžer

Glumac koji je odigrao ulogu u jednom od najbolje ocenjenih filmova svih vremena "The Dark Knight" nije doživeo priznanja kritičara i dodelu Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu, budući da je preminuo šest meseci pre nego što je film počeo da se prikazu. Naime, Ledžer je umro 22. januara 2008. u svom stanu u centru Menhetna, a policija je zaključila kako se slučajno predozirao lekovima. Ipak, Džoker nije bila njegova poslednja uloga.

Glumac je više od mesec dana snimao film "The Imaginarium of Doctor Parnassus" u kojem je igrao glavnu ulogu. Nakon njegove smrti kolege Džoni Dep, Džad Lou i Kolin Farel pozvani su da preuzmu ulogu u scenama koje glumac nije stigao da snimi. Film je uspešno završen, a nakon izlaska postao je zadnji deo Ledžerove ostavštine.

hit ledzer
Youtube