KO JE DAO NAPUNJEN PIŠTOLJ GLUMCU U RUKE? Isplivali jezivi detalji ubistva snimateljke koju je upucao Alek Boldvin

Nakon što je ceo svet obišla informacija da je Alek Boldvin ubio snimateljku, a radnio producenta na snimanju filma, pojavili su se detalji ubistva.

Alek Boldvin oslobođen je krivice da je ubio snimateljku Halinu Hačins.
Robert O'Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kada se pojavila informacija da je čuveni holivudski glumac Alek Boldvin na setu novog filma "Rust" ranio producenta, a ubio snimateljku, mnogi su pomislili da je reč o neslanoj šali.

Nažalost, nemili događaj je istinit, a sada konačno isplivavaju novi detalji jezive nesreće.

Zapravo, Halina Hačins, direktorka fotografije filma "Rust" nije trebalo da bude prisutna na setu u četvrtak zbog štrajka koji je organizovala ekipa filma zbog loših radnih i bezbednosnih uslova na setu. Samoinicijativno je u poslednjoj sekundi promenila odluku da ostane, a ona ju je nekoliko sati potom koštala života.

Halina je inače bila novinar, ali je svoj život posvetila snimanju ponajviše horor i akcionih filmova, a sada se saznalo šta se dešavalo u poslednjim trenucima života 42-godišnje Ukrajinke.

ubijena halina hačins
Instagram 

Naime, osobe zadužene za rekvizite i oružje bile su zadužene dve osobe. Hana Gutijerez-Rid ima samo 24 godine i ovo joj je bio drugi posao u životu. Ona je izabrala tri pištolja, a asistent režije Dejv Hols je izabrao jedan - odnosno onaj koji je postao koban po producenta i snimateljku. Iako mu je glasno bilo naglašeno da je pištolj napunjen, nakon što je povukao obarač, Boldvin je usmrtio Halinu kroz koju je prošao metak, a zatim ranio reditelja Souzu iza nje.

Problemi na snimanju

Snimanje filma "Rusta" odvijalo se u Novom Meksiku, prenosi LA Times, a pre sporne scene, deo tehničkog osoblja napustio je mesto snimanja zbog loših uslova rada na ovom niskobudžetnom filmu.

Kako se navodi, nije se držano sigurnosnog protokola, a samo nekoliko dana ranije, najmanje jedna osoba žalila se produkciji zbog sigurnosnih problema upravo sa oružjem.

alek boldvin usmrtio je snimateljku na setu filma rust
David Warren / ddp USA / Profimedia 

Dva zaposlena za LA Times su objavili da je Boldvinov dvojnik (osoba koja ga menja u pojedinim opasnim scenama) slučajno prošle subotu ispalio dva metka i to nakon što mu je rečeno da je pištolj "hladan". Hladan je, naime, termin koji se koristi kao oznaka da u pištolju nema pravih metaka.

"Tada je trebalo da se sprovede istraga", rekao je anonimni izvor sa seta.

Produkciji su poslali poruku o tome kako su imali više incidenata koji uključuju korištenje pravih metaka.

Šta je sa pištoljem?

Pištolj kojim je usmrćena Halina, a ranjen reditelj Hoel Souza Boldvinu je predao pomoćnik reditelja koji mu je rekao da je "oružje bezbedno", preneo je BBC.

Neimenovani pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit napunjen bojevom municijom i pre snimanja scene je potvrdio da je pištolj prazan uzviknuvši "hladan pištolj", stoji u zapisniku.

Snimateljka Halina Hačins smrtno je pogodjena u grudi, a reditelj Džoel Souza, koji je stajao iza nje, ranjen je, potom prebačen kolima hitne pomoći do bolnice gde mu je ukazana pomoć zbog povrede ramena i on je kasnije pušten iz bolnice.

halina hacins pogodjena je u grudi
Instagram 

U zapisniku se navodi da je Boldvinova krvava odeća uzeta kao dokazni materijal zajedno sa pištoljem, a policija je iz fundusa filmske ekipe uzela svu municiju i svo oružje. Medju rekvizitima ima i naoružanja koje uopšte ne može da ispaljuje metke (jer je izvadjena udarna igla), ali na snimanjima se koristi i pravo naoružanje koje se puni tzv. ćorcima. Iako do sada nije poznato koji je tačno tip oružja korišćen na snimanju filma "Rast", u jučerašnjoj izjavi nadležnih u Novom Meksiku navodi se da je pomoćnik reditelja filma samo dograbio jedan od tri pištolja koje je oružar stavio na sto, odneo ga Aleku Boldvinu i uzviknuo "hladan pištolj", što znači da u oružju nije bilo municije i može da se koristi za snimanje scene, preneo je Rojters.

alek boldvin je jos u soku
Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Glumac je i dalje u šoku zbog svega što se dogodilo, a preko Tvitera je uputio podršku porodici nastaradale.

"Nema reči kojima bih mogao da izrazim šok i tugu u vezi sa tragičnom nesrećom koja je odnela život Halini Hačins, supruzi, majci i našoj koleginici kojoj se duboko divimo. U potpunosti sarađujem u policijskoj istrazi kako bismo rešili slučaj i saznali kako je došlo do ove tragedije", napisao je.

Podsetimo, u četvrtak oko 13:50 časova policija Novog Meksika dobila je prijavu da je jedna osoba ustreljana u ruku na setu filma "Rust". Kasnije se utvrsilo da je u pitanju Halina Hočins koju je usmrtio glumac Alek Boldvin, a pored nje ranio reditelja Džoela Souzu koji je juče otpušten sa odeljenja intenzivne nege.

hoel sauza otpušten je iz bolnice
Shutterstock 

Iz tužilaštva kažu da još uvek ne znaju da li će biti podignuta optužnica, ali da će se slučaj istražiti sa velikom diskrecijom i pažnjom kako bi se prikupili svi detalji, a zatim su uputuli saučešće porodici preminule snimateljke.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši