Glumac Alek Boldvin našao se u centru skandala zbog nesreće koja se dogodila na filma "Rust" u Novom Meksiku, kada je tokom snimanja scene u kojoj puca iz pištolja slučajno usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja a Džoel Souza, misleći da se radi o rekvizitu, a ne o pravom, napunjenom oružju.

Halina je iza sebe je ostavila supruga Metjua i devetogodišnjeg sina Endrosa, koji su stigli u Novi Meksiko odmah nakon tragičnog događaja, a bili su na privatnoj komemoraciji u čast pokojne Haline.

Komemoraciji je prisustvovao i Alek Boldvin, gde su se prvi put sreli glumac i Halnin suprug, piše Daily Mail. Metju je otkrio da je u redovnom kontaktu s Bolvdvinom i dodao je da je glumac velika podrška njegovoj porodici.

alek boldvin
Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Vidno utučeni Alek Boldvin je Halininog supruga i sina ispratio iz hotela u Novom Meksiku, a prilikom rastanka ih je obojicu čvrsto zagrlio, a dirljive trenutke uslikali su prisutni paparaci. Halin suprug se nakon nesreće oslagio i na  društvenim mrežama.

"Halina nas je sve inspirisala svojom strašću i vizijom, a njena ostavština je previše vredna da stane u nekoliko reči. Naš gubitak je ogroman i molim medije da poštuju našu privatnost dok tugujemo. Zahvaljujemo svima koji jele njene fotografije i priče iz njenog života", napisao je na Tviteru.

muz ubijene snimateljke haline
Dsanchez/CPR/MWPS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, glumac je nakon nesreće otkazao sve projekte na kojima radi, a bliski izvor otkrio je i da namerava da se povuče iz javnosti dok se ne oporavi od svega.

"Svi znaju da je ovo bila nesreća, ali potpuno ga je uništila. Satima nakon nesreće bio je histeričan i apsolutno neutešan", kazao je izvor za časopis People.

alek boldvin
Matt Agudo / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Istraga je i dalje u toku, sa seta filma "Rust" čitavo vreme cure nove informacije, a član ekipe potvrdio je za Daily Mail i da je snimanje potpuno otkazano.

U policijskim dokumentima vezanima za nesrećni događaj na setu filma "Rust" stoji kako je oružarka Hana Gutierez Rid na kolica na setu snimanja ostavila tri pištolja koja su trebala da posluže kao rekviziti, dok je asistent režije Dejv Hels jedan od njih predao Boldvinu ne znajućo da je pištolj napunjen pravim mecima.

"Hladan pištolj", viknuo je Hels ekipi sa seta pre nego što je započelo snimanje, a to je značilo da je pištolj siguran za ispaljivanje za potrebe snimanja.

Samo nekoliko sekundi kasnije glumac je ispalio iz pištolja pravi metak, koji je usmrtio Halinu i ranio reditelja.  

halina hacins
Instagram 

Pirotehničar i inženjer za specijalne efekte na snimanjima, Zek Knajght, komentarisao je kako je glumac Alek ignorisao "zlatno pravilo" sigurnosti na snimanju filma tako što je uperio rekvizit pravo u neku osobu, i da taj pištolj nije trebao imati u sebi prave metke.

"Prvo i osnovno, na setu filma ne bi smeli biti pravi meci. Drugo, svaka osoba koja koristi rekvizite morala bi prvo proveriti je li sve u redu s njima. I treće, nema razloga da ispred bilo kakve vrste pištolja na snimanju bude bilo koja osoba", ispričao je.

Objavljeno je i kako je više snimateljskih ekipa proteklih nedelja napustilo set filma "Rust" u znak protesta zbog radnih uslova. Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su ogorčeni uslovima rada na niskobudžetnom filmu. Žalili su se na preduge sate koje su provodili na snimanju, preduga putovanja do seta, kao i na plate.

Jedan od članova ekipe sa seta, koji je zbog situacije bio vrlo uznemiren, naglasio je kako je zbog svega trebala biti sprovedena istraga o sigurnosti, ali to nije učinjeno. Istakao je i kako nije bilo garancije da se nezgoda s oružjem neće ponoviti i dodao da su na setu radili pod pritiskom i da su ih stalno požurivali.

Neimenovani izvor rekao je za LA Times i kako je poslao poruku voditelju produkcije u kojoj izražava zabrinutost zbog slučajnih ispaljivanja.

alek boldvin
Youtube