Na setu snimanja niskobudžetnog filma "Rust" ubijena je snimateljka Halina Hačins, a ranjen režiser Hoel Sauza.

Alek Boldvin pucao je iz pištolja u kom je trebalo da su ćorci, a glumac je nakon tragedije zanemeo od šoka i bola.

Poruke podrške porodici nastradale danima se ređaju na mrežama, a sada je u javnosti prvi put uslikan i njen suprug Metju Hačins sa devetogodišnjim sinom Androsom.

Oni su doputovali u Novi Meksiko odmah nakon vesti o Halininoj smrti, a sada su se pojavili na privatnoj komemoraciji u njenu čast.

metju hacins
Dsanchez/CPR/MWPS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Na događaju je bio i Alek Boldvin, a to je ujedno bio i prvi put da se susreo sa porodicom ubijene. Metju je kasnije za Daily Mail rekao da su redovno u kontaktu sa glumcem, kao i da je pun podrške za njihovu porodicu.

alek boldvin se susreo sa muzem ubijene snimateljke
Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Halinin suprug nakon svega oglasio se i na mrežama rečima:

"Halina nas je sve inspirisala svojom strašću i vizijom, a njezina zaostavština je previše vredna da stane tek u nekoliko reči. Naš gubitak je ogroman te molim medije da poštuju našu privatnost dok žalimo. Zahvaljujemo svima koji dele njene fotografije i priče iz njenog života", napisao je na Tviteru.

Mnogi su poslednja dva dana ispred ranča na kom se dogodila strašna nesreća ostavljali sveće i poruke u čast ubijene snimateljike, a tu se okupili i protestanti koji su tražili veću sigurnost na setovima.

Policija i dalje istražuje nesreću, a u međuvremenu je procurilo mnogo detalja vezanih za pucnjavu. Od toga da su na setu bila tri pištolja, od kojih se nije znalo da je jedan napunjen i pravim mecima, da uslovi rada nisu bili po protokolu, kao i da Alek Boldvin nije ispoštovao "zlatno pravilo" dauvek proveri rekvizit i ne upire ga ka licima na setu.