Holivudski glumac Alek Boldvin, koji je na snimanju filma ranio reditelja Džoela Souzu i usmrtio snimateljku Halinu Hačins, oglasio se na Tviteru povodom nemilog događaja. Glumac je otkrio da u "potpunosti sarađuje sa policijom povodom istrage u rešavanju slučaja", a reditelj filma Džoel Souza, otkrio je detektivu Džoelu Kanu kako je došlo do toga da Alek Boldvin upuca snimateljku i direktorku fotografije Halinu Hačins.

Prema pisanju Njujork Tajmsa, Boldvin je uvežbavao scenu u kojoj je potrebno da pištolj uperi u kameru. Ipak, iako je filmskoj ekipi rečeno da je pištolj bezbedan, oružje je iznenada opalilo i ranilo reditelja, a potom ubilo snimateljku.

alek boldvin
Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Zvuk je glasio kao bič, a onda kao glasan pucanj - rekao je reditelj koji je nedavno izašao iz bolnice.

"Zašto je pištolj bio usmeren ka direktorki fotografije?" pitanje je koje mnogi postavljaju nakon nesrećnog slučaja.

Međutim, i dalje ostaje nejasno zašto je uopšte pištolj u sebi sadržao pravu municiju. Souza kaže da je bio uveren u bezbednost oružja jer mu je tako rečeno, ali i zato što je svo oružje na setu bilo pregledano, čime se bavila oružarka Hana Gutjerez-Rid.

alek i hana
Profimedia, Print Screen / Instagram 

Pored nje, oružje je pregledao i asistent reditelja Dejv Hols, koji bi tek nakon pregledanja predavao oružje glumcima u ruke.

Na dan tragedije, kaže Souza, imali su pauzu za ručak koja je održana na drugoj lokaciji. Ekipa se vratila na set, ali reditelj ističe da nije siguran da li je tada oružje ponovo provereno.

Boldvin je sedeo na crkvenoj klupi i vežbao scenu unakrsnog izvlačenja revolvera, koji je potom, po scenariju, trebalo da uperi u kameru. U tom trenutku, Souza je stajao pored Haline i proveravao kadar. U jednom trenutku, kako kaže, video je da se Halina hvata za grudi i pada unazad. Tek kada je pala, video je da ona krvari iz ramena.

hoel souza
Shutterstock 

Detektiv je čuo i svedočenje kamermana Rida Rasela koji je u trenutku tragedije stajao blizu Haline i Souze. Rasel je rekao da je nakon ručka izašao sa seta na pet minuta. Dok se vratio, pištolj je već bio u upotrebi.

Hana Gutirez-Rid je, kako kaže, pripremila pištolj koji je onda sa police dohvatio Dejvid Hols. Hols je pištolj predao Boldvinu, a u tom trenutku je Hana žargonski potvrdila da je pištolj bezbedan, uzvikom "hladan pištolj".